‘Seçim öncesi iki tehlike var’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi’nde düzenlenen TOBB VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda yaptığı konuşmada seçim öncesi iki tehlike olduğuna vurgu yaptı.

‘Seçim öncesi iki tehlike var’

Davutoğlu, “İki tehlike vardır seçim öncesinde. İktidar partisini bekleyen tehlike veya tuzak diyeyim, seçim ekonomisi uygulamasıdır. Son 12 yıl içinde 3 genel seçim, 3 yerel seçim, referandumlar geçirdik. Tarih de millet de kayıtlar da şahittir ki hiçbirisinde seçim ekonomisi uygulamadık” diye konuştu.

“Teknoloji üretene ne teşvik istiyorsa vereceğiz”

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke olmasını istediklerini söyledi.

Üretim teşviklerini sürdüreceklerine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Kim Türkiye’de yeni bir anlayışı, yeni bir ürünü, yeni bir teknolojiyi devreye sokarsa onun bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Ne teşvik istiyorsa vereceğiz, ne istiyorsa yapacağız. Ama artık biz teknoloji tüketen bir ülke olmak istemiyoruz, teknoloji üreten bir ülke olmak istiyoruz.”

“Girişimcilerin önündeki sıkıntıları kaldıracağız”

Davutoğlu, taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldırılacağını bildirdi.

Girişimcilerin sıkıntılarını ortadan kaldıracaklarını ifade eden Davutoğlu, “Herhangi bir kredide teminat gösterilmesi icap ettiğinde sadece nakdi değil, ayni değerlerde teminat gösterilebilecek ve taşınırların teminat göstermesi üzerinden de özellikle teminat konusunda sıkıntı çekebilecek girişimcilerin önündeki sıkıntıları kaldıracağız” dedi.

“Son 12 yıl bir başarı öyküsüdür”

Başbakan Davutoğlu, “Eğer biz, ‘Türkiye ilk 10 büyük küresel ekonomi arasına girecek’ diyorsak, bunu söylem, bunu bir şiar, bunu slogan gibi söylemek değil, onun altyapısını kuracak şekilde her bir şehrimizin dönüşümünü sağlamak durumundayız” dedi.

“Bugün, dünyada birçok ülke ekonomik krizler üzerinden siyasi kriz yaşarken, Türkiye bir ateş çemberinin ortasında parçalanmış, ülkelerin arasında bir istikrar adasıysa, bunda ekonomimizin sağladığı geniş imkanlar ve bu imkanları en iyi şekilde kullanan, en iyi şekilde değerlendiren siyasi vizyon vardır” ifadelerini kullanan başbakan Davutoğlu, “Son 12 yıl bir başarı öyküsüdür. Kim ne derse desin, hangi gerekçelerle hangi siyasi mülahazaları yaparsa yapsın, 12 yıl gerçek bir başarı öyküsüdür” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X