Seçim sohbeti bile olmasın

İş dünyası ‘seçim’ kelimesini bile duymak istemiyor. TÜSİAD Başkanı Bilecik, bugünlerde iş dünyasının en çok yatırım ortamını iyileştirecek ekonomik reformlara ve programlara odaklanmaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Seçim sohbeti bile olmasın

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, ”İş dünyasının en büyük beklentisi, önümüzdeki 2 yılın en ufak bir seçim hazırlığı dönemi olmadan, hiçbir seçim sohbetini bile yapmadan, ekonomik potansiyelimizi artıracak önemli reformların yapıldığı bir icraat dönemi olması” dedi.

Bilecik, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 3 yılı seçimler, Cumhuriyet tarihinde hatta neredeyse dünyada olmayan hain bir darbe girişimi ve referandum süreci ile geçirdiğini belirtti. Bu olağanüstü dönemde ekonominin önemli ölçüde direnç göstererek bir krize sürüklenmemiş olmasının fevkalade sevindirici olduğunu dile getiren Bilecik, ”Bu önemli bir başarıdır. Bunda şüphesiz 2002 yılı itibarıyla yapılan reformlar, bankacılık sisteminin güçlendirilmiş, mali disiplinini sağlanmış olması çok önemli kaldıraçlardan oldu. Elbette kurallı bir ekonomiye geçiş adımlarının atılması gelinen pozitif noktadaki önemli etkenlerden. Bu sayede oluşan mali alan, üçüncü çeyrekte daralan ekonominin talep ve istihdam üzerindeki olumsuzluklarının bertaraf edilmesi için özellikle son dönemde, yılın ilk çeyreğinde genişlemeci yönde kullanılabildi.”

İCRAAT DÖNEMİ OLSUN

Bilecik, kısa vadede düşen talep ve artan işsizliğe karşı alınan bu tedbirleri makro istikrarı bozmaması kaydıyla hep desteklediklerini bildirdi. Büyümenin sürdürülebilir bir şekilde artırılmasının bu tür politikalarla sağlanamayacağını ifade eden Bilecik, artık referandumun geride kaldığını, bu konuların tamamıyla geride kalmasını temenni ettiklerini bildirdi. Bilecik şöyle devam etti: ”Bugünlerde iş dünyasının en çok ‘yatırım ortamını iyileştirecek ekonomik reformlara ve programlara odaklanmaya’ ihtiyaç duyduğunu belirterek, 2 yıl boyunca seçim olmayacağını hatırlattı. Bilecik, şu değerlendirmelerde bulundu: ”Her ne kadar 2019 yılında seçimler olsa da artık bir nevi seçim yorgunu olan özellikle iş dünyasının en büyük beklentisi önümüzdeki 2 yılın en ufak bir seçim hazırlığı dönemi olmadan, hiçbir seçim sohbetini bile yapmadan, ekonomik potansiyelimizi artıracak önemli reformların yapıldığı bir icraat dönemi olması. Bunu arzu ediyoruz.”

BÜYÜMEDE ‘UMUT’ İŞARETİ

TÜSİAD Başkanı Bilecik, ”Bir yandan ABD bir yandan AB ekonomisine baktığımızda buradaki noktaların toparlanmaya başlaması, IMF’nin küresel büyüme tahminlerini yukarıya doğru revize etmesi, büyümenin dünyada yeniden hız kazanacağı konusunda yeni bir dönem işaretini bize veriyor” dedi. Bu dönemde içe kapanmamaları ve dışa açılmaları gerektiğinin altını çizen Bilecik, ekonomilerine mümkün olduğunca yatırım çekmek için hızlı hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Kısa vadeli genişlemeci politikalar yerine kalıcı, verimlilik artırıcı politikalara daha fazla ihtiyaçları olduğunu dile getiren Bilecik, son dönemde sürecin zorluklara rağmen Türkiye’de yapısal reformlar tarafında olumlu adımlar atıldığını aktardı.

ATATÜRK BU ÜLKENİN BİLEŞTİRİCİ DEĞERİ

Son günlerde Mustafa Kemal Atatürk hakkında birtakım yerlerde mesnetsiz iddiaların dolaştığını hatırlatan TÜSİAD Başkanı Bilecik, Atatürk’ün bu ülkenin ortak ve birleştirici değeri olduğunu söyledi. Atatürk’e yapılan hakaretleri esefle bir kez daha kınadığını belirten Bilecik, bu konuda hassasiyet sahibi olanlara teşekkür etti.

OHAL UYGULAMASI GERİDE KALMALI

– İlk atılması gereken adım olarak OHAL uygulamasının artık geride bırakılması.

– Birçok eylem planı ve strateji belgesi var. İhtiyacımız olan reform atmosferini yakalamak.

– AB üyelik süreci Türkiye açısından temel öncelik. Bu rekabetçi bir ülke adına olmazsa olmaz.

– Asyalı dinamizmini elden bırakmadan Avrupa yolculuğuna devam edilmesi gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X