Seçim sonuçları için TIKLAYIN!

Genel Seçim Sonuçları için büyük heyecan başladı. Milyonlarca vatandaş bugün sandığa gitti. Seçim sonuçları YSK’dan gelecek karar sonrası açıklanacak. Seçim sonuçları ilk olarak olay.com.tr’de olacak.

Seçim sonuçları için TIKLAYIN!

Türkiye’de 53 milyon seçmen, 25. dönem milletvekilleri seçimi için bugün oy kullandı. 20 parti ve 165 bağımsız adayın yer alacağı oy pusulasında ‘Evet’ mührü sabah saat 8’den itibaren seçmenin kullanımına sunuldu. Saat 17:00’da biten oy kullanma işleminde 1 milyon kişi ilk kez oy verme tecrübesi yaşadı.

YAYIN YASAĞI BİLMECESİ

 

Milletvekili genel seçimine ilişkin yayın yasağının kaldırılmadığı bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulundan yapılan açıklamada, sandıkların açılması işleminin tamamlanmadığı, seçim sonuçlarına ilişkin kurul tarafından yayın izni verilmediği ve sonuçları açıklayan basın yayın kuruluşlarına ceza verileceği duyuruldu.

YSK SAATİ DEĞİŞTİREBİLİR!

 

Yayın organları, saat 21.00’den önce seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir haber veremeyecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, geçmiş seçimlerde olduğu gibi 21.00’den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebilir.

TÜRKİYE NEFESİNİ TUTTU

Seçim sonuçları yine anlık veriler ile www.olay.com.tr’de. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yasaklarını kaldırdığı andan itibaren, il il, ilçe ilçe, tüm sonuçlara web sayfamızdan anında ulaşabileceksiniz.

YURTDIŞI SONUÇLAR DA OLAY’DA

Yurt dışından gelen toplam oyların partilere göre dağılımı, her ülkede hangi partiye kaç oy çıktığı yine www.olay.com.tr’de olacak…

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X