‘Seçime hazırız’

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Merkeze milleti alan bir paydaş bulursak koalisyon olur. Bulamazsak millete yeniden gideriz” diye konuştu.

‘Seçime hazırız’

AYKUT GÜNGÖR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin Yıldırım İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren seçimin bittiği ertesi gün seçime hazır olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Biz 8 Haziran sabahından itibaren ilçelere ziyaretlerimize başladık. Milletvekillerimiz köy köy geziyor. AK Parti’nin yarın seçim olacakmış gibi bir alışkanlığı, kültürü var. Dolayısıyla biz her zaman seçime hazırız” dedi.

Pazartesi günü MHP ile yapılacak görüşmeyi ve koalisyon ihtimalini değerlendiren Müeezinoğlu, şunları söyledi:

“7 Haziran akşamı Başbakanımız balkon konuşmasında mesajını verdi. Birileri ise yüzde 60’lık bloktan, AK Parti’ye hesap sormaktan, Türkiye’de herşeyin değişeceğinden bahsetti. Birlikte çok şey yapacaklarını söylediler. Birileri de seçim dedi. Bunlar şimdi darmadağınık. Bu dağınıklıktan ülkeye bedel ödetmeden çıkarmak için süreci yönetmeye çalışıyoruz. Pazartesi günü MHP Genel Başkanı ile bir görüşme olacak. Şayet ülkenin 13 yıllık kazanımlarını heba etmeden yeni kazanımlar ilave edecek bir koalisyon ihtimali olursa bundan mutlu oluruz. Ama birileri eski Türkiye’yi ararsa, kavga ararsa, hesap soracağım derse biz her zaman milletimize hesap vermeye hazırız.

TALİMAT VEREN ANLAYIŞLA KOALİSYON OLMAZ

Henüz 1 yılı yeni tamamlamış, halkın yüzde 52’sinden destek almış cumhurbaşkanımıza yön çizmeye çalışan, onunla ilgili hükümler vermeye kalkan, oturduğu yerden yüzde 15 oyla o öyle olsun bu böyle olsun diyen talimat veren anlayışla koalisyon olmaz. Biz istiyoruz ki insanlarımızın yarını bugünden iyi olsun. 13 yıldır her alanda Türkiye dünyanın takdirle izlediği  bir başarıyı yakaladıysa bu başarının 2023’e devam etmesi gerekiyor. Bunu arzu eden kim varsa onlarla birarada yolculuk yaparız.

Türkiye’yi bir tünele sokmak isteyenler değişik tuzakları deniyorlar. Gezi gibi, 17-25 Aralık gibi. O tuzakları kuranların şimdi fellik fellik kaçtığını görüyoruz.  Türkiye’ye kimsenin bedel ödetmeye hakkı yok. AK Parti bu anlayışların içinde olmaz. Milletin huzuruna, güvenine, yarınlarına umutla bakmasına vesile olacak bir ortam olursa biz buna hazırız. Var mı yok mu önümüzdeki hafta göreceğiz. Önümüzde 1 hafta kaldı. 45 günlük süre dolacak. Bu süre içerisinde merkeze milleti alan bir paydaş bulursak koalisyon olur. Bulamazsak millete yeniden gideriz.”

TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ

Son günlerde artan terör olaylarını da değerlendiren Bakan Müezzioğlu, “Biz son 3 yıldır çözüm süreci diye devletin şefkat elini daha güçlü tuttuk. İstedik ki huzur olsun, analar ağlamasın. Kürt kardeşlerimizin geçmişten gelen sıkıntılarını çözelim diye güçlü bir irade ortaya koyduk. Kudret elimizi de sabit tuttuk. Ama gördük ki kudret elimizi sabit tutma hainlere cesaret verdi. Bizim polis memurlarımızı evinde kalleşçe katletmenin İŞİD’in yaptığından  farkı var mı?  Onlar devletin kudret elini enselerinde hissedecek, nefes aldırmayacağız, huzur güveni sağlayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X