‘Seçimlerden sonra reformlara odaklanacağız’

Başbakan Davutoğlu, “Seçimlerden hemen sonra bizler ekonomik reformlara odaklanacağız. Toplumun yapısal dönüşümünü sağlayacak reformlar yapacağız. Bu sayede daha iyi bir vizyon sahibi olacağız” dedi.

‘Seçimlerden sonra reformlara odaklanacağız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEİK ve Goldman Sachs ev sahipliğinde Plaza Hotel’de düzenlenen 7. Türkiye Yatırım Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığını aldığı geçen yıl, dünya ekonomisinin işsizlik, finans sistemindeki dalgalanmalar gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Açık bir vizyon, güçlü bir siyasi irade ve dünyada yaşananlara tutarlı bir yaklaşımla tüm sorunların aşılabileceğini dile getiren Davutoğlu, gerçekçi olmak ama kötümser olmamak gerektiğini belirtti.

“1 Kasım’da belirsizlik olmayacak”

Türkiye’de son iki yılda dört seçim yapıldığını anlatan Davutoğlu, New York’taki temasları sırasında Türkiye’ye döndüğünde başlatacağı seçim kampanyasını da düşündüğünü belirtti. 7 Haziran öncesinde 81 ile gittiğini, bu kez de en az 40 ile gitmeyi hedeflediğini aktaran Davutoğlu, “Şimdi ikinci turu yapacağım. Bu sefer umarım son olacak. Demokrasi, güç kaynağıdır. Hiçbirinizin bu seçimin Türkiye için bir yük olduğunu düşünmesini istemem. Kasım ayının 1’inde bir belirsizlik olmayacak, bizim geleceğimiz için bir belirlilik kaynağı olacak” değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Davutoğlu, yapısal reformlar ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın uzun vadedeki önemine de dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçimlerden hemen sonra bizler ekonomik reformlara odaklanacağız. Adli reformlar, demokratik reformlar yani toplumun yapısal dönüşümünü sağlayacak reformlar yapacağız. Bu sayede daha iyi bir vizyon sahibi olacağız.

Siyasi liderler olarak bizim birinci hedefimiz toplumu yönetmek, riskleri en alt düzeye indirmek ve ekonomiyi, siyaseti etraftaki herhangi bir şoka karşı hazırlıklı tutmak. Terör bunlardan biri, şu anda bunu yaşıyoruz. Sadece bu değil, ülkemizi kısa vadeli gelişmelere hazırlarken yeni bir vizyon da oluşturmak durumundayız. Bu da Türkiye’yi önümüzdeki 10 yıla, 100 yıla hazırlayacaktır. Dolayısıyla bizim vizyonumuz statik değil, dinamiktir. Sorunlara karşı hazırlıklıdır. Riskler yanında potansiyelleri ve avantajları da göz önünde bulundurur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X