‘Seçimlerin gündemi Yeni Türkiye olmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinin gündemi Yeni Türkiye olmalıdır. Bunun inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var” dedi.

‘Seçimlerin gündemi Yeni Türkiye olmalı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çınar Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, 975 milyon lira tutarındaki 41 kalem yatırım ve hizmetin, toplu açılışını resmen gerçekleştirdiklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının hizmete sunduğu bazı çalışmaları da aktaran Erdoğan, tarihi bir okulun Denizli Büyükşehir Belediyesine devrinin gerçekleşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası Denizli Büyükşehir Belediyesine gerçekten yakışmıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesine böyle bir tarihi eserle yakışanını yapmak, hizmeti artırmak, en önemli adımlardan inşallah bir tanesi olacak. Temenni ederim ki bir dahaki Denizli ziyaretimizi inşallah o tarihi belediye binamızı ziyaret ederek gerçekleştiririz” diye konuştu.

Türkiye’nin doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak bu görevi devralışının üzerinden 7 ay geçtiğini anımsatan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için teklif edildiğinde, görevi aldığında farklı bir cumhurbaşkanı olacağını, sürekli milletin içinde, çalışan, koşan, terleyen bir Cumhurbaşkanı olacağını söylediğini hatırlattı.

Bu taahhütle milletten destek istediğini belirten Erdoğan, Denizli’nin, 7 ayda ziyaret ettiği 14’üncü il olduğunu, bunun ayda 2 ili ziyaret ettiği anlamına geldiğini ifade etti.

Esnaflarla bir araya geldiklerini, milletin her kesimini davet ederek onlarla buluştuklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ülkemizin ve milletimizin ne kadar meselesi varsa hepsini yakından takip ediyor, hükümetimizle, bakanlarımızla, diğer yetkililerimizle istişare halinde bu çalışmaları yürütüyoruz. Küresel ve bölgesel düzeydeki tüm önemli gelişmeler de aynı şekilde yakın takibimiz altında. Kardeşlerim, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ Neşet usta böyle diyor. Milletimiz için, ülkemiz için, kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmalar bizi yormuyor. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Daha çok çalışacağız, daha çok gayret göstereceğiz. Hamdolsun bugüne kadar bu gayretlerin neticelerini de aldık ama katetmemiz gereken daha çok mesafe var.”

“İnanç, azim, kararlılık, cesaret işte böyle bir şey”

Dünyadaki gelişmeler sebebiyle bugünkü şartların dünden daha zor olduğunu bildiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çevremizde yaşanan kimi hadiselerin bazılarını karamsarlığa sürüklediğini, ümitsizliğe sevkettiğini görüyoruz. Bakınız Denizli Müftüsü merhum Ahmet Hulusi Efendi, düşman İzmir’i işgal ettiğinde halkın karşısına çıkıp ne diyor biliyor musunuz: ‘Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz de olsak sapan taşlarıyla düşmanın karşısına çıkacağız’ Evet, siz mücadele etmek istiyorsanız, çalışmak istiyorsanız karşınızda durabilecek hiçbir engel, sizi bundan alıkoyabilecek hiçbir bahane yoktur. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan yürek sinede yüktür. Biz, şartlar ne olursa olsun, bölgemizde ve dünyada hedeflediğimiz barış, huzur ve refah iklimini tesis etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Ahmet Hulusi Efendi’nin İzmir’in işgalinden hemen sonra söylediği bu sözlerden sadece 3,5 yıl sonra şanlı ordularımız İzmir’i yeniden vatan topraklarına kattı. İnanç, azim, kararlılık, cesaret işte böyle bir şey.”

“Yepyeni bir dönem açıldı”

“Eğer Çanakkale önlerine gelen düşman ordularının büyüklüğüne, azametine bakıp da onların kibrine, gururuna bakıp da ‘Biz bu savaşı kazanamayız’ deseydik, bugün halimiz ne olurdu? Düşünmek bile istemiyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle dedi:

“Deposundaki son mayına, son top mermisine, silahındaki son kurşuna kadar mücadele ettiler. Bunların yetmediği yerde süngüsünü taktı, onunla devam etti. Onun da kafi gelmediği yerde eliyle, koluyla, gövdesiyle savaşmayı sürdürdü. Sonuçta milletimizin 200 yıllık makus talihi Çanakkale’de kırıldı ve kuruldu. Önümüzde yepyeni bir dönem açıldı. Bu vesileyle Balkan Harbi’nde, Çanakkale’de Birinci Dünya Savaşı’nın diğer cephelerinde, Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan, gazi olan tüm Denizlili kardeşlerimi rahmetle minnetle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun, mekanlarını cennet eylesin. Biz bugün bu ülkede özgürce yaşıyorsak, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırıyorsak, bunu önce Allah’ın yardımına, sonra da onların fedakarlığına borçluyuz. Çalışmadan, mücadele etmeden sonuç alınmaz, zafer elde edilemez. Düşünün, iptidai dokuma tezgahlarıyla çıktığı yolda ülkemizin en önemli tekstil merkezlerinden biri haline gelerek yoluna devam eden Denizli, bunu çok iyi bilir. Ticarette, turizmde, tüm ülkeye örnek olacak başarılar ortaya koyan Denizli bunu çok iyi bilir.”

“Rahmetli Özay Gönlüm bunları görse…”

Erdoğan, millet yanlarında oldukça çok daha iyi günlerin geleceğinin altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seçimlere kalmış şurada 2,5 ay. Ortada ne bir projeleri var ne bir gayretleri var ne bir çabaları var. Varsa yoksa, ‘Cumhurbaşkanı şunu dedi, hükümet bunu yaptı’. Tamam da siz ne diyorsunuz? Siz ne yapacaksınız? Hele onu bir söyleyin. İş oraya gelince, işi hemen o meşhur Denizli türküsüne çeviriyorlar. ‘Asmam yıkıldı, suyu sıkıldı. Bugün goca gızı görmedim canım sıkıldı. Amanın canım sıkıldı. Rahmetli Özay Gönlüm bunları görse, bu türküyü şöyle söylerdi: ‘Gündem yıkıldı, muhalefet sıkıldı. Bugün cumhurbaşkanını görmediler, canları sıkıldı. Amanın canları sıkıldı’. Siz benim ne dediğimle uğraşacağınıza, siz millete ne diyeceksiniz, onu söyleyin bir hele. Denizli’ye ne yatırım yapacaksınız, onu söyleyin. Denizli’nin hangi meselesine, nasıl bir çözüm bulacaksınız onu söyleyin. Muhalefete bunlar sorulduğunda, verdikleri cevap enteresan. Ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Hele bir bunlar gitsin, gerisi kolay.’ Hep bu. Proje bu, gerisi yok zaten. Gerisi hakaret, iftira, yalan dolan.”

“Milletim adına üzülüyorum”

Milletin de bunu çok iyi bildiği için onlara itibar etmediğini bildiren Erdoğan, “Ama ben üzülüyorum. Ülkem adına üzülüyorum, milletim adına üzülüyorum. Türkiye bu kadarını hak etmiyor” şeklindeki görüşünü paylaştı.

 

Erdoğan, Denizli’ye geldiğini de dillerine dolayacaklarını, onun da lafını edeceklerini aktararak, “Biliyorsunuz bir muhalefet partisi genel başkanı, bir ara ne dedi biliyor musunuz? ‘Cumhurbaşkanı nereye giderse ben de oraya gideceğim.’ Hatta bir yere de gitmiştim. Ben onun üzerine yedi ile daha gittim ama dönüp bakıyorum arkamda o şehirlerimize gelip giden yok” ifadelerine yer verdi.

“Kendi nefesleri çabuk kesildi anlaşılan”

Erdoğan, “Bize ‘Çankaya yokuşunu çıkamaz, nefesi kesilir’ diyenlerin, kendi nefesleri çabuk kesildi anlaşılan. Herhalde bunların motorları su kaynattı, su. Biz ülkemizi boydan boya, her yere kolaylıkla gidebilsinler diye bölünmüş yollarla, hızlı tren hatlarıyla, hava limanlarıyla donattık, gene gidemiyorlar” diye konuştu.

Erdoğan, 26 olan havalimanı sayısını da 52’ye çıkardıklarını ifade ederek, “Aynı şekilde hızlı tren, bizimle, Türkiye’de milletimizle buluştu. Bizden önce var mıydı böyle bir hızlı tren? Yok. Bütün bunlar bir ufuk meselesidir, ufkunuz varsa bunu yaparsınız, bir heyecanınız varsa bunu yaparsınız. Bu noktada akıl gerek, bilgi gerek, tecrübe gerek, aşk gerek, aşk” dedi.

“Bundan sonra bir başka muhalefet partisinin milletvekilleri de ne dediler, ne dediler? ‘Marmaray’ı kullanmayacağız’ dediler” şeklinde konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kullanırsın, kullanmazsın. Biz bunu milletimiz için yaptık. Ama biz bunu yaparken, neyi düşündük biliyor musunuz? Benim ecdadım Fatih, gemileri karadan yürüttü. Biz onun torunlarıyız, öyleyse bir şeyler yapmamız lazım. Onların hazırladıkları proje hayata geçmemişti. Biz de denizin altından Avrupa’yı Asya’ya, Asya’yı Avrupa’ya bağladık.”

“Bitmedi, dedik ki denizin altından bir şey daha yapalım, nedir, oradan da otomobiller geçsin” ifadesini kullanan Erdoğan, şimdi de Avrasya Tüneli’nin yapıldığını, gelecek yıl onu da açacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinin gündemi Yeni Türkiye olmalıdır. Bunun inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X