‘Seçmen 7 Haziran’da Kabe neresi gösterecek’

İstanbul’da Rizeli hemşerilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İnanıyorum ki bu millet, Taksim’i Kabe olarak gösterenlere, 7 Haziran’da Kabe’nin neresi olduğunu gösterecektir’ dedi.

‘Seçmen 7 Haziran’da Kabe neresi gösterecek’

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Rizeliler Buluşuyor’ etkinliğinde eleştiri oklarını HDP lideri Selahattin Demirtaş’a yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bizim sözcümüz medya değil, millet oldu. Yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olmuş şahsıma, yüzde 50 oyla ülkeyi yöneten iktidara, onun kadrolarına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir kinle saldırıyorlar. Sorsanız tarafsızlar, sorsanız objektif davranıyorlar ama hepsi amigo. Kabe’sinin neresi olduğunu gayet iyi bilen bu millet, Taksim’i Kabe olarak gösterenlere 7 Haziran’da Kabe’nin neresi olduğunu gösterecektir.”

PARLAMENTER SİSTEMLE YOLA DEVAM EDEMEYİZ

Türkiye’nin artık parlamenter sistemle yoluna devam etme imkanı kalmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

“Bu sistem darbelerle muhtıralarla krizlerle zaten bir hayli yıpranmıştı. Şimdi yeni bir arızaya mahal vermeden bu sistemi toptan değiştirme imkanı ortaya çıktı. Yeni Türkiye yolunda yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemi için şartlar olgunlaştı. Sırça köşklerde değil, kerpiçten, taştan, ahşaptan evlerde yetişmiş, kolejlerde değil imam hatip okulundan yetişip gelmiş, mahalle okullarından eğitim görmüş insanların buralara gelmiş olması biliyoruz ki onları rahatsız ediyor.”

ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONU KURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Normalde birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanların şimdi bir araya geldiğini, başkanlık sistemi teklifine karşı ortak cephe oluşturduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir eski Türkiye koalisyonu kurmaya çalışıyorlar. Memleketin, milletin hayrına hiçbir meselede bir araya gelemeyenler, söz konusu biz olunca maşallah hemen can ciğer kaymak oldular. Gerçi bunlar 10 Ağustos’ta da benzer ittifak kurmuşlardı biliyorsunuz. 14 parti bir araya gelmişlerdi ama milletten cevabını aldılar. İnşallah 7 Haziran’da da alacaklar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X