Sedat Örsel’den hitabet ve beden dili eğitimi

Türk televizyon tarihinin duayeni olarak kabul edilen Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sedat Örsel, Emine Örnek Okullarında “Hitabet ve Beden Dili” konulu bir seminer verdi.

Sedat Örsel’den hitabet ve beden dili eğitimi

Emine Örnek Okullarında öğretmenlere yönelik verdiği eğitimde hitabet, beden dili ve iletişim alanında da öne çıkan üstün nitelikleri ile öğretmeleri hayran bıraktı. Öğretmenlerin retorik (etkileyici ve ikna edici konuşma sanat) bir hitabet gücüne sahip olmaları gerektiğini belirten Örsel, “Öğrencilere karşı ortak dil kullanmaları konusunda hassas olmalısınız. Vücut dilini etkili ve iyi kullanabilmelisiniz. Çünkü bu durum sınıf yönetimi konusunda büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Öğretmenin ne dediği değil, öğrencinin ne anladığı ve beden dilin ne söylediği önemlidir” dedi. 

Sedat Örsel, kendi hayatından samimi paylaşımlarda da bulunarak öğretmenlerin öğrencilerle yaşayabilecekleri olumsuzluklarla nasıl mücadele etmeleri gerektiği konusunda da ipuçları verdi.

Eğitim sonunda Emine Örnek Kurumları Kurucu Müdürü Emine Örnek, Sedat Örsel’e  teşekkür ederek çiçek sundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X