Şeftali ağaçlarında hastalık uyarısı

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, pembe tomurcuk dönemine giren şeftali ağaçlarında yaprak kıvırcıklığı hastalığı konusunda üreticileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şeftali ağaçlarında hastalık uyarısı

SADULLAH ORGAN

İnegöl’ün bitkisel üretimin yoğun olduğu ilçelerden biri olduğunu ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Meyveciliğin alt sektörü olan şeftalinin İnegöl’de yoğun üretimi yapılıyor. Şeftalinin kalitesini ve verimini düşürmemek için hastalıklara karşı önlem almak zorundayız. Dolayısıyla şuan mevsimsel olarak sıcaklık ve nem durumuna göre yaprak kıvırcıklığı hastalığı, diğer bir ismiyle klok hastalığı mücadelesi şuanda ilçemizde başlamıştır. İklim verileri bu hastalığa karşı mücadelede uyumluluk veriyor. Zaman kaybetmeden üreticilerimiz bu hastalıkla mücadele etmeleri gerekiyor. Üreticilerimizi zaten bu konularda bilgilendiriyoruz. Köylerimizde müdürlüğümüze ait alan tablolarına ve mesaj yoluyla gerekli uyarılarda bulunduk” dedi.

TOMURCUK DÖNEMİ

İlçe Müdürlüğü olarak gerekli takibi yaptıklarını belirten Doğru, şeftali bahçelerinde önemli zararlara neden olan klok hastalığına karşı mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. Doğru, “Turgutalp, Çitli ve Deydinler Mahalleleri’nde erken uyarı istasyonlarımız mevcut. Biz buralardan iklimsel verileri alıyoruz ve anında çiftçilerimize iletiyoruz. Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemelerde şeftali ağaçlarının pembe tomurcuk dönemine girdiği görülmüştür.İlaçlamada meteorolojik şartların dikkate alınmasının yanı sıra kesinlikle reçetesiz ilaç kullanılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X