Şeftali üreticisi buruk

Bursa’da bu yıl meyve üreticisinin yüzü gülmüyor. Orhangazi’de de geçen aylarda meydana gelen don olayından dolayı şeftali rekoltesinin yüzde 30 oranında düştüğü bildirildi.

Şeftali üreticisi buruk

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi’de geçtiğimiz yıl dolu vurgunu yiyerek üzülen şeftali üreticileri, bu kez geçtiğimiz mart ayında meydana gelen don olayı ile sarsıldı. 

Orhangazi’de 17 bin dolayındaki şeftali ağacından yıllara göre değişen oranlarda 5 ila 8 bin ton arası rekolte alınırken, bu yıl ilçe genelinde rekoltede yüzde 30 oranında bir düşüş beklendiği belirtildi. 

Şeftali üreticileri, “İlçe ovasının kuzey bölümünün hava akımlarına karşı daha korunaklı olması nedeniyle bu bölümdeki şeftali bahçelerinde kayıp az olurken, güneye bakan bölümünde ise tersine kayıp fazla oldu” dediler.

OLUMSUZ ETKİLENDİLER

Mart ayındaki olumsuz hava koşullarının üreticiyi olumsuz yönde etkilediğini belirten meyve üreticileri, üretim yapılan bahçelerin hava akımlarına karşı konumlarının çok önemli olduğuna işaret ettiler. Hasadın devam ettiğini belirten şeftali üreticileri, toptancıların şeftaliyi dalından kilosunu 1,5-2 TL’den satın aldığını, ilçe pazarında ise tezgahlarda 2,5 ile 4 TL arasında müşteri bulduğunu belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X