Şeftali üreticisi fiyatlardan şikayetçi

Bursa ovasında şeftali hasadı başladı. 40 dereceyi bulan sıcak altında ürünleri toplayan çiftçiler, sofralık ürünün 1 lira, meyve suluk olanın ise 30 kuruştan satılmasına tepki gösteriyor.

Şeftali üreticisi fiyatlardan şikayetçi

Osmangazi Ziraat Odası Meclisi Başkanı Hakan Ekim, her geçen yıl maliyetler artmasına rağmen fiyatların düştüğünü söyledi. Bu yıl fiyatlarda çok büyük düşüş olduğunu ifade eden Ekim, çiftçinin bu fiyatlardan memnun olmadığını vurguladı. Meyve suluk şeftalinin 30 kuruştan alındığına işaret eden Ekim, ”2015 yılında 80 kuruş, 2016 yılında 50 kuruş idi. Bu yıl ise 30 kuruştan alınıyor. Maliyetler her yıl katlanarak artarken, bizim sattığımız şeftalinin fiyatı ise her yıl düşüyor. Normal yemelik şeftaliyi ise 1 liradan satıyoruz. Yemelik şeftali geçen sene 2 liradan satılıyordu. Bu yıl ihracat henüz açılmadı. 15 güne kadar açılır ve o zaman fiyatlarda bir artış olur diye düşünüyorum’ dedi. 

Sabah 6’da kalkıp 8’de işbaşı yaptıklarını kaydeden üreticiler ise, ”Akşam 6’da paydos ediyoruz. Aile bütçesine katkı sağlamak için her gün 40 derece sıcakta güneşin altında çalışıyoruz. Bu yıl fiyatlar çok düşük. Bu da üreticiyi zor durumda bırakıyor. Biz şeftali ihracatının bir an önce başlamasını ve fiyatların artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X