Şeftali üreticisi fiyattan memnun değil

Bursa’nın önemli tarım merkezlerinden İnegöl’de şeftali hasadı başladı. Türkiye genelindeki şeftali meyvesinin raf ömrünün iki katına sahip olan İsaören’de rekolte bolluğu yaşanırken, fiyatlar çiftçileri üzdü.

Şeftali üreticisi fiyattan memnun değil

Bu yıl İnegöl’de 6 bin tonla en çok üretimi İsaören köyü yaparken, raf ömrü bir haftaya kadar çıkan şeftali burada yetişiyor. 

Şeftaliler İsaören Kalkınma Kooperatifi’ne ait soğuk hava deposunda muhafaza ediliyor. Şeftali hasadını değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl ürün deseni bakımından zengin bir ilçe. Diğer ilçelerde iki üç tür mahsul yetiştirilirken, bizde çok çeşitli ürün ekiliyor. İsaören’de yıllardan bu yana şeftali üretimi yapılıyor. İnegöl’ün bazı köylerinde de şeftali üretiliyor, ama İsaören’de üretim daha fazla. İnegöl’de 15 bin ton şeftali üretiminin 6 bin tonunu İsaören karşılıyor. Şeftalinin kilosu 1 liraya satılıyor. Bizim beklentimiz 1.6-1.7 TL arasındaydı. Bu fiyatlarla çiftçimiz para kazanamaz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X