Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Şehide son veda! Kürtçe ağıtlarla uğurlandı!

Mardin’in Dargeçit ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 meslektaşıyla birlikte şehit olan polis memuru Mehmet Hüseyin Balta, memleketi Diyarbakır’da

Mardin'in Dargeçit ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının

Balta’nın Türk bayrağına sarını naaşı Mardin Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Diyarbakır’ın Çınar ilçesine getirildi. Balta’nın cenazesi, Aşağıkonak Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İstanbul’da ikamet ettikleri için Mardin’deki törene yetişemeyen baba Alihan ve anne Adule, cenaze namazı ve defin işlemlerine katıldı. Şehidin naaşı mahalle mezarlığında toprağa verilirken yakınları gözyaşı döktü.

 

ANNESİ KÜRTÇE AĞITLAR YAKTI

Şehit polis memuru Hüseyin Balta’nın annesi Adile Balta ve yakınları tarafından Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Şehidin babası Alihan Balta’nın metanetli olduğu gözlendi. Yakınları tarafından güçlükle yatıştırılan anne Adile Balta ise tören mangasında görevli polisin taşıdığı oğlunun fotoğrafını eline alarak gözyaşları döktü. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit için kılınan cenaze namazının ardından polis memuru Balta, toprağa verildi.

VALİ TAZİYE ÇADIRINDA

Şehit polis memuru Hüseyin Balta için toprağa verildiği köyünde taziye çadırı kuruldu. Akşam saatlerinde beraberindeki 7’inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile birlikte taziye çadırına gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, şehit için Fatiha okumasının ardından köyden ayrıldı.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasında stajyerlere taciz iddiası davasında
Sıradaki Haber Meclis lokantasında taciz davasında yeni gelişme