Şehide toplanan paralar çocuklara ‘burs’ olacak

Mardin’in Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen jandarma komando er Barış Akkabak’ın dedesi Ramazan Akkabak, kendileri için toplanan yardım paralarını hayır için harcayacaklarını bildirdi.

Şehide toplanan paralar çocuklara ‘burs’ olacak

Serik ilçesi Kozan Mahallesi’nde annesini küçük yaşta kaybeden, babası tarafından da 4 yaşındayken cami avlusuna bırakılan şehit Barış Akkabak’ı dedesi Ramazan Akkabak büyüttü. Maddi sıkıntılar nedeniyle ortaokuldan sonra eğitim hayatını bırakarak çobanlık yapmaya başlayan, ardından da alimünyum doğrama işinde çalışan Akkabak, yaklaşık 15 gün önce Mardin’de mayın patlaması sonucu şehit oldu.

Barış’a küçük yaştan itibaren hem anne hem de babalık yapan dedesi Ramazan Akkabak, şehidinin cenazesine yamalı şalvarı ve yırtık ayakkabılarıyla katıldı. Derme çatma evde yaşayan ve sadece yaşlılık aylığı ile geçinen aile adına açılan yardım hesabına Türkiye’nin çeşitli illerinden para yattı.

“Bir çok gece mezarlığa gidip torunumun yanında uyudum”

Dede Ramazan Akkabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun kimliğinde babası olarak kendisinin ismini yazdığını dile getirdi. Torununu “oğlu” gibi gördüğünü anlatan dede Akkabak, “Onun anası da babası da bendim. Beni askerdeyken her gün arardı. Hiç yalnız bırakmazdı. Şehit olduktan sonra ben de bir çok gece mezarlığa gidip torunumun yanında uyudum.”

Kendilerine yardım parası geldiğini öğrendiğini ifade eden dede Akkabak, “Allah devletimize zarar vermesin. Bizi kimse yalnız bırakmadı. Yardımda bulundu. Devletin verdiği yaşlılık aylığı bana yeter. Başka bir şey istemem. Yardım için gelen paraları hayır için harcayacağız” dedi.

“Onun şehit parasına dokunamayız”

Dayı Şaban Akkabak ise yeğeninin annesiz, babasız ve kardeşsiz büyüdüğünü ve bu eksikliğini yıllardır aile olarak kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

Yeğenini mahallelerinde herkesin sevdiğini ve kimseyle sorunu olmayan bir insan olduğunu vurgulayan dayı Akkabak, şöyle konuştu:

“Bizi televizyonlarda gören birçok kişi yardımda bulunmak istemiş. Bunun üzerine yardım hesabı açıldı. Bu hesapta ne kadar para birikti bilmiyorum. Mahallemizin muhtarı ilgileniyor. Şehidimiz maddi sıkıntılar nedeniyle okuyamamıştı. Dağlarda çobanlık yaptı. Onun şehit parasına dokunamayız. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, parası olmadığı için tedavi olamayan hastalara yardımda bulunmak istiyoruz. Bizi bu süreçte yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz.”

Öte yandan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından şehidin evinin önüne prefabrike bir ev yapımı için çalışmalara başlandığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X