Şehidi son yolculuğuna kızları uğurladı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi.

Şehidi son yolculuğuna kızları uğurladı!

Pendik’teki Dumankaya Camisi’ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, burada musalla taşına konuldu. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, duaların okunmasının ardından şehit için helallik istedi.

Kılınan cenaze namazı sonrası şehit Jandarma Uzman Çavuş Yeniören’in cenazesi, top arabasıyla, helallik alınmak üzere Maltepe’deki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi daha sonra Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞEHİDİN KIZLARI SON YOLCULUĞUNDA

Bu arada şehidin annesi Nuray ve babası Şaban Yeniören tören boyunca göz yaşlarına hakim olamazken, fenalaşan eşine sağlık sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin kızları 2 yaşındaki Yaren ile 26 aylık Yağmur da törene getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TSK’nın çelenk gönderdiği cenaze törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TBMM Başkanvekili CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Umut Dündar, şehidin yakınları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda, Jandarma Uzman Çavuş Yeniören şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X