Şehidin ismi Yıldırım’da yaşayacak

Yıldırım Belediyesi, Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adını verdiği Aile Sağlığı Merkezi, Millet Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açtı.

Şehidin ismi Yıldırım’da yaşayacak

Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi’ne 614 metrekare kullanım alanına sahip aile sağlığı merkezi kazandırdı.

İçerisinde 9 adet muayene odası, 2 adet gebe izlem, 2 adet çocuk izleme, 2 adet emzirme ve engelli muayene odasının yanı sıra laboratuvar bulunuyor. Aile sağlığı merkezine 2016’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adı verildi.

Merkezin açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın,  AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Aile Sağlık Merkezi’ne adı verilen Şehit Nazmi Ayyıldız’ın Babası Suphi Ayyıldız,  İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Gazi Ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Metin Şenol, Yıldırım Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tüm gayretlerinin insanların yaşam kalitesini yükseltecek projeler üretmek olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hedefimiz yerel kalkınma. Bundan dolayı, eğitimden sağlığa hayatın her alanında hizmetler üretiyoruz. 40 bini aşan nüfusu ile Türkiye’nin 500 ilçesinden daha büyük olan Millet Mahallemizde de vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlıyoruz. Hemşerilerimizin istekleri doğrultusunda Millet Mahallesi’ne bir kapalı pazar alanı kazandırmak için 5 trilyonluk bir kamulaştırma yaptık. 2018 yılı içerisinde Millet Mahallesi’ne 10 bin metrekare kullanım alanına sahip çok fonksiyonlu Pazar alanını hizmete açacağız. Geride kalan 3 yıllık dönemde Millet Mahallesi’ne yılda bin 500 kadımızın istifade ettiği Kadın spor merkezi kazandırdık. 25 bin ton asfalt döktük, 6 bin metrekare bordür döşedik. Ancak bunlarla yetinmeyeceğiz Yıldırım’ın 69 mahallesine olduğu gibi Millet mahallesine de yeni yatırımlar yapmaya mahallelerimize değerlerine değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aile Sağlığı Merkezi’ne şehit oğlunun adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit Uzam çavuş Nazmi Ayyıldız’ın Babası Suphi Ayyıldız ise, “Evladımıza kendi şehidi gibi sahip çıkan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Aile Sağlığı Merkezi dualarla hizmete açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X