Şehidin minik oğlu her şeyi oyun sandı

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen askerlerden 34 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdil Kadir Çelik, memleketi Manisa’nın Gördes İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin minik oğlu her şeyi oyun sandı

Bir yakının kucağında babasının musalla taşındaki tabutunun üstündeki fotoğrafını öpen şehidin oğlu 6 yaşındaki Efe Çelik, babasıyla oynadığı oyunları hatırlayarak döndüğü annesine tabutu gösterip, “Babam küçük kutuların içine girip çıkıyordu. Şimdi büyük kutuya girmiş, ne zaman çıkacak anne” demesi yürekleri dağladı. 

Dargeçit’te şehit düşen askerlerden evli ve iki çocuk babası Astsubay Abdil Kadir Çelik’in cenazesi, dün gece askeri uçakla Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki askeri havaalanına getirildi. Buradan da ambulansla Gördes Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin cenazesi, bugün saat 11.00’de, Çelik’in baba ocağının bulunduğu Gördes’teki Ulucami’ye getirildi. Baba Hamit Çelik, anne Fatma Çelik, eşi 32 yaşındaki Keziban Çelik, iki çocuğundan biri olan 6 yaşındaki Efe Çelik, kayınvalidesi Saniye Atabey, ablası Yurdagül Atabey ve aile yakınları, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Şehidin diğer çocuğu olan 2 yaşındaki Zeynep Çelik’in küçük olması nedeniyle cenaze törenine getirilmediği ve babaannesinin evinde bakıldığı öğrenildi.

CENAZEYE 3 BİN KİŞİ GELDİ

Cenazeye çevre ilçelerden gelenlerin de aralarında bulunduğu 3 bin Manisalı ile Vali Vekili Yakup Tat, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kırkaya, Manisa 1’inci Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Birgin, AK Partili Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol katıldı. 

BABASININ FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Aile metanetini korumaya çalışırken, şehidin oğlu Efe, bir yakının kucağında babasının musalla taşındaki tabutunun üstündeki fotoğrafını öptü. Şehit oğlu Efe, babasıyla oynadığı oyunları hatırlayarak, döndüğü annesine tabutu gösterip, “Babam küçük kutuların içine girip çıkıyordu. Şimdi büyük kutuya girmiş, ne zaman çıkacak anne” demesi yürekleri dağladı. Olayın farkında olmayan minik Efe, kendisine verilen çikolatayı yedi. 

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, cuma namazının ardından cenaze namazını kıldırdı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de erkeklerle birlikte ön sırada saf tuttu. Namazın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alındı. Yaklaşık 150 metre mesafedeki cenaze aracına taşındı. Şehidin cenazesinin taşındığı sırada güzargahtaki bazı vatandaşlar, cep telefonlarıyla görüntüledi.

BABAYA ASKER SELAMI

Cenaze aracına konulan şehidin tabutu önce helallik alınması amacıyla toprağa verileceği kabristanın da bulunduğu baba ocağı Doğanpınar Mahallesi’ndeki evlerinin önüne götürüldü. Cami önünden hareket eden cenaze aracına, askerler ve şehit yakınları selam verdi. Bu sırada minik Efe de babasını, asker selamı vererek uğurladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X