Şehidin son sözü ‘Anne göğsümden vuruldum’ oldu

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen Kıdemli Çavuş Bilgiç’in vurulduğu sırada telefonla konuştuğu annesi Hülya Bilgiç, oğlunun ”Anne göğsümden vuruldum.’ dediğini söyledi.

Şehidin son sözü ‘Anne göğsümden vuruldum’ oldu

Fırat Kalkanı Harekatı’nda ağır yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç’in Malatya’daki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

 

Şehit Bilgiç’in, Arapgir ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’ndeki babaevine Türk bayrakları asıldı. İlçedeki dükkanlar ve araçların camları da bayraklarla donatıldı.

 

Anne Hülya Bilgiç, hastane önünde elindeki Türk bayrağını kaldırarak, “Bu vatanı şerefsizlere vermeyeceğiz. Yavrum vatan uğruna öldü. Onun kanının aktığı yere gideceğim. Ben ağlamam.” dedi.

 

Oğlu vurulduğu sırada onunla telefonla konuştuğunu anlatan Bilgiç, oğlunun ”Anne göğsümden vuruldum.’ dediğini söyledi. Bilgiç, ”Oğlumun düğününe mi geldiğiniz? Oğlum, vurulduğu gün izinliydi.” ifadelerini kullandı.

 

Şehit Bilgiç’in 2 kız kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

 

‘Burada ülkemizi savunuyoruz’ diyerek 2 kez iznini erteledi’

 

Şehidin dayısı Sait Bilgiç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit astsubayı kendi elleriyle yetiştirdiklerini belirtti.

 

Yeğenini hem ahlaki yönden hem de bir Türk askerine yakışır donanımda yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Bilgiç, “Ahlaki yönden çok üstün karakterli bir insandı. Arkadaşlarının söylemiyle Hamza yürekli biriydi. Biz Allah’a iman etmiş insanlarız. Şehadetin bizim için en yüksek mertebe olduğunun bilincindeyiz. Rabbim bizim aileye bir şehit nasip etti.” dedi.

 

Şehit Bilgiç’in 5 yıldır görevde olduğunu kaydeden Bilgiç, şöyle devam etti:

 

“El-Bab’da görev süresi aslında dolmuştu. 2 defa izin süresi gelmiş olmasına rağmen ‘Biz burada cihat yapıyoruz, Allah için cihat yapıyoruz, ülkemizi savunuyoruz, namusumuzu savunuyoruz’ diye 2 defa iznini erteledi. Gelmedi. Demek ki Rabbim koçumu adım adım şehadete yaklaştırdı.”

 

“Sevdiğiyle evlenmeyi düşünüyordu”

 

Yeğeninin sevdiği ile evlilik planları yaptığını ifade eden dayı Bilgiç, “Diğer aile üyelerinin bu durumdan haberi yoktu. Evlilik hazırlığı yapıyordu. Sadece benim tanıdığım bir kızdı. Benden destek istedi. ‘Dayıcım inşallah senin desteğini istiyorum, ben bununla evlenmek, mutlu olmak istiyorum’ dedi. ‘İyi koçum’ dedim ama olmadı.” diye konuştu.

 

Vatan topraklarını kimseye yedirmeyeceklerini, kimsenin bu toprakları bölemeyeceğini vurgulayan Bilgiç, şunları kaydetti:

 

”Bizi bu topraklardan süremeyecekler, bize diz çöktüremeyecekler. Allah’ın izniyle şehadet aşkıyla yanıp tutuşan bu milletin, kesinlikle ve kesinlikle önüne hiçbir bendi çekemeyecekler. Bize Rabbim bir şehit nasip etti. Bunu söylemesi çok zor. İçimiz yanıyor. Çok garip bir duygu şehit yakını olmak. Üzülüyorsun ama sevincin üzüntünden bir kat daha fazla. Çok şerefli bir mertebe.” 

 

Yeğeniyle şehit olmadan birkaç saat önce görüştüğünü anlatan Bilgiç, şehidin sesinin özellikle son zamanlarda çok durgun geldiğini aktardı. 

Şehit Bilgiç, son yolculuğuna uğurlandı

 

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç’in Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Arapgir Devlet Hastanesi’nden Mehmet Akif Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

 

Anne Hülya Bilgiç, oğlunun tabutuna sarılarak terörü lanetledi ve herkesin bayrak altına toplanmasını, birlik içinde olmasını istedi.

 

Oğlunun şehit düştüğü yere giderek askerlere yemek yapacağını dile getiren anne Bilgiç, şunları kaydetti

 

“Benim bir tek kuzumu aldılar. Yeter. Sizi doğuran anne babanın Allah belasını versin. Şerefsiz, kansızlar. Benim kuzum vatan için gitti. Benim yavrumu şehit ettiler. Ağlamam. Sevinmeyin şerefsizler. Benim yavrum şehit. Dimdik ayaktayım. Allah belalarını versin. Teröristler bunu bilsin, vatan bölünmez. Benim yavrum şehit. Kanı temiz, kendileri gibi bozuk değil. Ben iyi anneler istiyorum. Şerefsiz anneler istemiyorum. Anneler babalara söylüyorum, yavrularınızı temiz büyütün. ‘Onları bitirmeden gelmeyeceğim anne.’ dedi. ‘Annecim 1 senedir seni görmedim.’ dedi. ‘Anne o şerefsizler varken ben evde yatmam.’ dedi.”

 

Helallik alınmasının ardından Hacı Osmanağa Camisi’ne götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu.

 

Şehidin annesi Hülya ile kız kardeşleri Büşra ve Şeyda Bilgiç, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

 

İl Müftüsü Ümit Çimen’in ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi Tekke Şehir Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

 

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, polis ve askerlerle çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X