Şehidin son telefonu yürek burktu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Kayveni’nin üvey babası önceki akşam yaptıkları duygul

Şehidin son telefonu yürek burktu

Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Kayveni’nin memleketi Erzurum’un Aşkale ilçesinde yas var.

Kayveni’nin şehit haberi, annesi Anşa Atu ile annesinin ikinci evliliğinden üvey babası Zeki Atu’nun oturduğu Çayköy Mahallesi’nde üzüntüye yol açtı.

Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin anne ve üvey babasının evine Türk bayrakları asıldı.

​’Hele bir kalkın, sizden bir içtima alayım’

Taziyeleri mahalle konağında kabul eden üvey baba Atu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kendisini önceki akşam arayıp hal ve hatırını sorduğunu belirterek, “Bize, ‘hele bir kalkın, sizden bir içtima alayım da sonra yatın’ dedi. Ben de kendisine ‘burada 4 kişiyiz, hadi al içtimamızı’ karşılığını verdim. Orayı aramak yasak. Ben sürekli olarak evini arıyordum. Bugün öğleden sonra 3’te kayınpederini aramışlar, o bana haber verdi. Kendisine ‘bırak oraları gel’ dedik ama gelemedi” diye konuştu.

Eşi ve bir çocuğunun kendisiyle Şırnak’ta ikamet ettiği öğrenilen şehit Kayveni’nin, cenazesinin ailenin daha sonra kararlaştıracağı şekilde memleketi Aşkale ya da eşinin memleketi İspir ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X