Şehir merkezine inen ayı paniğe neden oldu!

Bursa’da Uludağ’dan kent merkezine inen ayı, korku ve paniğe neden oldu. Ormanlık alanda yiyecek bulamadıkları için çöp kutularına kadar gelen ayının görülmesi üzerine alarma geçen polis ekipleri bölgede araştırma yaptı.

Şehir merkezine inen ayı paniğe neden oldu!

Merkez Yıldırım İlçesi’nde Uludağ’ın eteklerinde bulunan Atatürk Köşkü’nün bulunduğu Temenyeri Caddesi üzerinde bulunan dinlenme parkındaki çöp kutularının yanında kadar gelen ayı yiyecek aradı. Çevrede bulunan köpeklerin havlamasıyla ayı sokak aralarında koşmaya başladı. İş dönüşü kendilerini getiren servis minibüsünden inen vatandaşlar ayıyı fark edince sağa sola kaçışarak büyük panik yaşadılar.  

Bazı vatandaşlar ayının korkusundan ağaç ve direklere tırmandı. Vatandaşlar 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirdiler. Kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri ayının saldırma ihtimali üzerine bölgede siren çalıp sokaklarda dolaşarak ayıyı aradılar. Ekipler ayının ormanlık alana kaçtığını görmeleri üzerine araştırmalarına son verdi.

Evine giderken ayıyı gördüğünü söyleyen Ömer Abdullah, “Ayı çok büyüktü, Temenyeri parkına doğru hızla koştu, arkasından köpekler havladı, biz çok tedirgin olduk, daha sonra polisi aradık, korkudan yukarıda bulunan evlerimize bir süre çıkamadık” dedi. Bölgede yaşayan vatandaşlar Uludağ’da aç kalan ayıların evlerinin önündeki çöp kovaları içersindeki yiyecekler ve piknik yapan ailelerin bıraktıkları yemekleri yemek için zaman zaman şehir merkezine kadar indiklerini söylediler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X