Şehirlerarası dolandırıcı Bursa’da yakayı ele verdi

Türkiye’nin dört bir yanında ‘hayır işleyeceğim’ vaadi ile yaşlı şahısları dolandıran şüpheli yakalandı.

Şehirlerarası dolandırıcı Bursa’da yakayı ele verdi

BÜLENTCİVANOĞLU / OLAY

Edinilen bilgiye göre, T.G. (53), yaşlı şahısların yanına giderek kendisini oğullarının arkadaşı olduğunu tanıttı. ‘Hayır yapacağım, cemiyetim var’ deyip müştekilere 200 lira göstererek bozuk para sorup sonrada parayı yaşlı şahıslardan alıp kayıplara karışan dolandırıcı bu tekniği Türkiye’nin dört bir yanında uyguladı.

Daha önce İzmir’de yaptığı dolandırıcılık olayında aranması bulunan T.G. isimli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro amirliğince yakalandı. Sanıktan şikayetçi olan S.G., polis ekiplerine eşkal bildirerek yakalanmasına yardımcı oldu. Polis ekipleri 50’yi aşkın kameraları inceledikten sonra şehirler arası dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı.

Şüphelinin yaşlı bir adamı dolandırdığı an güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şüphelinin yaşlı adamın yanına geldiği bir süre konuştuktan sonra beraber gittikleri yer aldı.

Bursa’da 7 kişiye aynı taktiği uygulayan T.G. toplamda 3 bin 550 lira dolandırdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X