Şehit asker Cizre’de olduğunu gizlemiş

Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan er Necati Yenikapı’nın İzmir’in Buca ilçesindeki baba evinde yas v

Şehit asker Cizre’de olduğunu gizlemiş

Yenikapı’nın şehit haberi, annesi Neriman ve babası Feyzi Yenikapı’ya askeri yetkiler tarafından, sağlık ekipleriyle verildi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin ablası Ece Yenikapı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin Mardin’de görev yaptığını, kısa bir süre önce de geçici görevle Şırnak’a gönderildiğini söyledi.

ANNESİ ÜZÜLMESİN DİYE CİZREDE OLDUĞUNU SAKLAMIŞ

Şırnak’a gittiğini yeni öğrendiğini aktaran Yenikapı, “Kardeşim, ‘annem üzülmesin’ diye Şırnak’a gittiğini sadece ağabeyine söylemiş. Hem ben hem de diğer kardeşim Mert dün gece Necati’yi rüyamızda gördük. Rüyamda, Necati bana seslendi ama onu bulamadım. Mert de, bana ‘Necati’yi rüyamda gördüm, şehit olmuştu’ dedi. Aramızda bu konuşmalar geçtikten 2-3 saat sonra, askerler Necati’nin şehit olduğu haberini bize bildirdi. Kardeşimle en son 2 gün önce telefonla görüştük. 7 Şubat’ta doğum günü vardı, 21 yaşına girecekti. Dağıtım iznine geldiğinde, bayramı birlikte geçirmiştik. Bu, onunla son bayramımızdı. Kardeşim Necati, namaz kılarken ona arkadan baktığımda melek gibi görünürdü. Şimdi o gerçekten melek oldu” diye konuştu.

Yenikapı ailesinin 4 çocuğundan biri olan Şehit Er Yenikapı’nın babasının Diyabakır Silvanlı, annesinin ise Manisa Turgutlulu olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X