Şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Suriye sınırında terör örgütü IŞİD kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan astsubay Yalçın Nane’nin cenazesi, Gaziantep’te defnedildi.

Şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Suriye sınırında terör örgütü IŞİD kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan astsubay Yalçın Nane için Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

 

Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınan şehit Nane’nin cenazesi, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi. Silah arkadaşlarının omuzlarında Türk bayrağı örtülü tabutla tören alanına getirilen şehit için saygı duruşunda bulunuldu.

 

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Yarbay Cenk Öztürk, birliği adına konuşma yaptı.

 

Şehidin naaşı, dua edilmesinin ardından Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında, şehidin yaklaşık 20 gün sonra doğum yapacağı belirtilen eşi Seher ve teyzesi Zeliha Nane gözyaşı döktü.

 

Cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına kadar taşınan şehidin cenazesi, Arıl Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

 

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

 

Teyzesi büyütmüş

 

Hayatını bir yıl önce Seher Nane ile birleştiren şehidin, 3 yaşındayken annesini kaybettiği, babasının ise bir süre sonra teyzesi Zeliha Nane ile evlendiği öğrenildi. Teyzesinin büyüttüğü Yalçın Nane’nin, geçen yıl babasını kaybettiği belirtildi.

 

Üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet eden şehit Nane, memleketi Gaziantep’te görev yapıyordu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X