Şehit Babasından Başkan Doğan’a Ziyaret

Geçtiğimiz Ağustos ayında Siirt Pervari yolunda bölücü terör örgütünce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olan 8 askerden biri o…

Şehit Babasından Başkan Doğan’a Ziyaret

Geçtiğimiz Ağustos ayında Siirt Pervari yolunda bölücü terör örgütünce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olan 8 askerden biri olan Derinceli Jandarma Komando Emre Kaan Arlı’nın babası Şaban Arlı, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etti. Başkan Doğan’a teşekkür ziyaretinde bulunan Şehit babası Şaban Arlı, “Oğlum şehit olduğunda Kocaeli bürokrasisi beni yalnız bırakmadı, destek oldu. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan da hep yanımızda olup acımıza ortak olmuştu. Acımıza ortak olup, üzüntümüzü paylaşanlara minnet duygularımızı, şükran duygularımızı belirtmek için ziyaretlerde bulunuyorum. Bir vefa borcu olarak yöneticilerimizi ziyaret ederek, şükran duygularımızı bildirmeye geldik” dedi. Şehit babası Şaban Arlı’ya ziyaret için teşekkür edip tekrar başsağlığı dileğinde bulunan Başkan Doğan da, şehit babası olmanın herkesin ulaşabileceği bir mevki, makam olmadığının altını çizerek, “Bizim için çok saygıdeğer bir misafirsiniz. Sizin buradaki varlığınız, şehidimizin varlığı gibi saygın, müstesnadır, hiçbir misafiri koyamadığımız bir değerdir. Çünkü milletimiz bin yılar boyu değerleriyle, inançlarıyla varlığını sürdürmüştür. Bunu sürdürürken, buralara gelmek kolay olmamış. Hep birileri fedakarlıklar yapmış. Canını vermiş, kanını vermiş, nice fidanlar toprağa düşmüş. Bugün de yine vatan toprağını korumak adına büyük bir mücadele veriliyor” diye konuştu. Bayrağın dalgalanması, ezanların dinmemesi için Mehmetçiklerin mücadele ettiğini belirten Doğan, “Kaan’ımız da onlardan birisiydi. Siz, Kaan’ın babasısınız, bizler de onun babasıyız. O bizim de evladımızdı. Size, şehidimizin olduğu dakikadan itibaren tüm ihtimamı göstermek bizim boynumuzun borcuydu. Bundan sonra da böyle olacak. Bu vatan kıyamete kadar var olacaksa, bu uğurda canını verenlere minnet borcunu da gösterecektir” ifadelerini kullandı. Şehit ailelerine minnettar olduklarını belirten Başkan Doğan, “Allah sizlere sağlık sıhhat versin. Sizin o dakikadan itibaren duruşunuza hayran kaldım. Vatana, millete evlat yetiştirmek, değerleri uğrunda gerekirse kınalı aslanlarını feda etmek budur. Metanetle, bu dünyadaki inanan insanlara yakışır bir imtihan verdiniz. Umut ediyorum ki, evladımız da Peygamber Efendimize komşu olur. Bizler, hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah şehidimizin ismini de yaşatacağız. Allah bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna, bu inanç ve değerlerimiz uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Gazilerimize hayırlı uzun ömür diliyoruz, ailelerimize de başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X