Şehit Filistinliler için Ulucami’de gıyabi cenaze namazı

Bursa’da İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılara tepki gösterildi. 

Şehit Filistinliler için Ulucami’de gıyabi cenaze namazı

İsrail askerlerinin ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlileri şehit etmesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karar doğrultusunda Bursa’daki camilerde sela okundu, Ulucami’de de gıyabı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehit edilen Filistinliler için dua edildi. 

Daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve siyasi parti il başkanları 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanarak, yaşanan saldırıyı kınadı.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişiminin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Salman, şunları kaydetti:

“Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken, İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilmesini içimiz kan ağlayarak takip ettik. ABD ve İsrail’in coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. Türkiye bu hukuksuzluğa karşı, dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur.”

Basın açıklamasının ardından grup, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak, saldırıyı protesto etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X