Şehit güvenlik korucusu son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’de PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan güvenlik korucusu Hayva’nın cenazesi defnedildi.

Şehit güvenlik korucusu son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’de PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan güvenlik korucusu Sebahattin Hayva’nın cenazesi toprağa verildi.

 

Şehit Hayva’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu.

 

İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün dua etmesinin ardından Hayva’nın naaşı, merkeze bağlı Üzümcü köyüne götürüldü.

 

Buradaki camide cenaze namazının kılınmasıyla evli ve bir çocuk babası şehit Hayva’nın naaşı, dualarla köy mezarlığında defnedildi.

 

Tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yakan şehidin yakınlarını, köy sakinleri teselli etti.

 

Hakkari’nin Üzümcü köyü Şine köprüsü yakınlarında 11 Haziran’da arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda Sebahattin Hayva’nın da aralarında bulunduğu 3 güvenlik korucusu yaralanmıştı. Ağır yaralanan Hayva, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X