Şehit kardeşini bırakamadı

Şehit polis memuru Gökhan Çakıcı, memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı. Çakıcı’nın cenazesi uçakla Amasya’nın Merzifon Havalimanı’na, oradan da karayolu ile memleketi Çorum’un Dodurga İlçesi’ne getirildi.

Şehit kardeşini bırakamadı

Şehit Gökhan Çakıcı’nın cenazesi ilk olarak helallik alınmak üzere ilçedeki evlerine götürüldü.

Yakınlarından helallik alınması ardından dua edildi. Şehit babası Ergin Çakıcı ve anne Nurgül Çakıcı fenalık geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin ağabeyi 26 yaşındaki Ersin Çakıcı helallik alınması ardından kardeşinin cenazesinin götürüldüğü sırasında cenaze aracına çıkarak kardeşinin tabutuna sarıldı yanından ayrılmadı.

Yaklaşık 2 kilometre bu şekilde gitti. Daha sonra cenazeyi taşıyan araç, törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Şehit polisin cenazesi araçtan indirilerek tören alanına getirildi. Buradaki cenaze törenine Çorum Valisi Ahmet Kara ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. 

Şehit annesi, babası ve ağabeyi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Nurgül Çakıcı oğlunun tabutunun yanında, “Gökhan’ım yavrum beni bırakıp gitme yavrum. Beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum. Sen bana hiç dayanamazdın yavrum” diyerek gözyaşı döktü. Ağabey Ersin Çakıcı, annesini sakinleştirmeye çalışarak ağlamamasını istedi. Bunun üzerine diğer oğluna sarılan şehit annesi, “Dik duruyorum yavrum. Arkanızdayım. Kalleşçe yaptılar. Kalleşçe olmasa böyle bir şey yapamazlardı. Mertçe gelemezler. Erkekçe yanınıza gelemezler. Erkekçe çıksınlar karşınıza. Ama gelemezler yavrum” diyerek ağlamaya devam etti. 

Şehit Gökhan Çakıcı için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında şehidin cenazesini özel harekat polisleri omuzlarda taşıdı. Şehidin cenazesi daha sonra Dodurga İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X