Şehit kaymakam son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Derik Kaymakamlığına PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit kaymakam son yolculuğuna uğurlandı

Safitürk için Arifiye’deki Cumhuriyet Mahallesi Osmanlı Merkez Camisi’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

 

Törende Şehit Kaymakam Safitürk’ün eşi Ayşegül, oğlu Asım Eren, babası Asım ve annesi Fatma Safıtürk’ün yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yakınları ve vatandaşlar da hazır bulundu.

 

Arifiye’de bütün evler ve dükkanlar Türk bayraklarıyla donatılırken, cenaze namazının kılındığı caminin minaresine de dev bir Türk bayrağı asıldı.

 

Camiye çıkan yollar trafiğe ve yayalara kapatılırken, vatandaşlar kendileri için ayrılan arama noktalarından geçerek camiye alındı.

 

Cami ve avlusu ikindi vaktinden 2 saat önce dolarken, bu esnada Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve salavatlar getirildi.

 

Öte yandan Kızılay görevlileri vatandaşlara lokum ve su dağıtırken, bazı vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla camiye geldikleri görüldü.

 

Safitürk’ün Türk bayrağına sarılı cenazesi görevli polislerce cenaze aracından alınarak musallaya konuldu.

 

Polisler Safitürk’ün tabutu önünde saygı nöbeti tutarken, TSK’nın kuvvet komutanlıklarından subay ve astsubaylar törende hazır bulundu.

 

Vatandaşlar cenaze töreninden hemen önce “şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, eski Kültür ve Turizm Bakanı Güldal Akşit şehidin eşi Ayşegül Safitürk’ü teselli etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ikindi namazı sonrası şehidin eşi Ayşegül Safitürk’ün yanına giderek taziyelerini iletti ve bir süre sohbet etti.

 

– Cenaze namazını şehidin babası kıldırdı

 

Cenaze namazını Şehit Kaymakam Safitürk’ün babası Asım Safitürk kıldırdı. Cenaze namazından önce cemaate seslenen Safitürk, herkesin bir gün Allah’a döneceğini söyledi.

 

Safitürk, “Bütün İslam aleminin kendisiyle iftihar ettiği, cümle ümmetin medarı iftiharı olan çok değerli kardeşim Muhterem Cumhurbaşkanımızın -Allah kendisinden razı olsun-, onun destekçileri başbakanlar, bakanlar, milletvekillerimiz ve bunları destekleyen ve sevenleri de Allah muvaffak eylesin” ifadelerini kullandı.

 

Oğlunun 7. ve sonuncu çocuğu olduğunu, öğrencilik hayatında kendisine hiçbir zorluk çıkarmadığını ve tüm kardeşleri tarafından sevildiğini anlatan Safitürk, “Böyle bir evladı kaybetmek kolay değil” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık “Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak uğrunda ölen varsa vatandır” dizelerini seslendirdiğini hatırlatan Safitürk, “Hazreti Hamza gibi feci şekilde şehit olması birinci tesellim, ikincisi de çok Muhterem Başkanımızın bu ifadesi. Bu vatanın ekmeğini yiyen, bu milletin vergisiyle ta Meclis’e kadar gelen, elektrik su parası ödemeyen, askerlik yapmayan, bu millete ihanet eden, -Yüce Rabbül Aleminden diliyorum, inşallah bu şehit son şehidimiz olur- hunharca yavrumu şehit edenleri de Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Cenaze namazı sonrasında, Erdoğan ve Yıldırım şehit Kaymakam Safitürk’ün tabutuna omuz verdi.

 

Teşrik tekbirleri eşliğinde cenaze aracına konulan Safitürk’ün cenazesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, defin sırasında Kur’an-ı Kerim okudu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X