Şehit olacağı annesinin içine doğmuş

Şırnak’ta terör saldırısı sonucu şehit düşen teknisyen yardımcısı Mehmet Sıddık Altürk’ün annesi Hatice Altürk, “Oğlumun eve gelmesini istedim ama izin alamadığı için gelmedi, içime doğduğu gibi şehit oldu.” dedi.

Şehit olacağı annesinin içine doğmuş

Şırnak’ta 20 Mart’taki terör saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan Mehmet Sıddık Altürk’ün (26) ailesi, Uludere’nin Ortabağ köyünde taziyeleri kabul ediyor.

Irak sınırında 6 yıl önce PKK’lı teröristlerin döşediği mayının infilak etmesi sonucu şehit düşen korucu babası Fevzi Altürk’ün yanına defnedilen Altürk’ün mezarına gelen yakınları, dua ediyor.

“Sürekli içimde sıkıntı vardı”

Anne Hatice Altürk, eşini operasyonda mayına basması sonucu kaybettiğini, aynı acıyı oğlunda da yaşadığını söyledi.

Oğlunun şehit olacağını hissettiğini, bu nedenle saldırıdan 2 gün önce yıllık izne ayrılmasını istediğini dile getiren Altürk, şunları kaydetti:

“Gerekirse istifa etmesini söyledim. O da yeni araba aldığını, kredi borcu olduğu için istifa edemeyeceğini bildirdi. Eve gelmesini istedim ama izin alamadığı için gelmedi, içime doğduğu gibi şehit oldu. Şehit olacağı içime doğmuştu, sürekli içimde bir sıkıntı vardı. Elinde el arabası olan günahsız oğlumu öldürdüler. Analar yeteri kadar ağladı. Allah bu ateşe su döksün.”

Şehidin amcası Zeki Altürk (66) ise ailede çok sevilen yeğenini kaybetmekten büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Görevi başında silahsız yeğenimi öldürdüler. Onun hiçbir suçu yoktu. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Allah bu ateşi söndürsün, bu fitneyi Müslümanların içinden kaldırsın.” dedi.

Kız kardeş Fehime Altürk (22) de ağabeyinin İl Emniyet Müdürlüğünde kaloriferci olarak çalıştığını anlatarak, “Elinde silah yoktu, günahsız ağabeyimi öldürdüler. Rabbim kimsenin ocağına ateş düşürmesin. Bizim ocağımıza 2 kez ateş düştü. Babamızı genç yaşımızda kaybetmiştik, ağabeyimizi de 26 yaşına basmadan kaybettik. Allah kimseye bu acıyı vermesin. Biz yaşadık, başkası yaşamasın.” diye konuştu.

Dede Turan Altürk, ailesinden 4, Ortabağ köyünden 17 kişinin PKK’lı teröristler tarafından katledildiğini söyledi. Altürk, “Oğlum Fevzi’yi 6 yıl önce, torunum Sıddık’ı 2 gün önce toprağa verdim. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X