Şehit polis, babasına ‘Şehitlikten güzel ne olabilir’ demiş

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz’ün babası Nizam Akyüz, “Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Geçen ay ziyaretine gittik. ‘Oğlum bombalar patlıyor’ deyince bana ‘Baba ben

Şehit polis, babasına ‘Şehitlikten güzel ne olabilir’ demiş

Geçen cumartesi günü Vodafone Arena Stadı’nın yakınındaki hain terör saldırısında şehit düşen çevik kuvvette görevli polis memurlarından Hüseyin Akyüz’ün cenazesi, geçen pazartesi günü Bursa’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bursa’da kurulan çadırda taziyeleri kabul eden şehit polisin emekli memur babası Nizam Akyüz, oğlunun yaşadığı sıkıntılara rağmen polis olduğunu söyledi.

Nizam Akyüz, “Hüseyin, ikiz kardeşi Hasan üniversite eğitimi görmesine rağmen kendisi israrla polis olmak istiyordu. Geçen yıl polis okuluna kaydoldu. Daha sonra çenesi uzun, kulağı büyük diye okul ile ilişkisini kestiler oğlumun. Kendisi idare mahkemesinden aldığı yürütmeyi durduma kararı ile tekrar okula döndü. Bu kez ‘Gözünde sıkıntı var’ diyerek, gönderdiler. ‘Tedavi olduktan sonra gel’ diyerek. O problemi de tedavi olarak giderdi.  Sonra polis oldu” dedi.

Geçen ay, oğlunu ziyaret için İstanbul’a gittiklerini ve birlikte gezdiklerini söyleyen Nizam Akyüz, şunları anlattı:

“Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Bunu o gün kendisi ile konuştum. ‘Oğlum  sen bu kadar aşamadan geçerek polis oldun. Benim için rahat değil’ dedim. ‘Neden?’  diye sorduğunda, ‘Hergün bir bomba patlıyor. Polisler  şehit oluyor. Bir gün sen de elimden gideceksin diye çok korkuyorum’ yanıtını verdim. Bana cevabı ise ‘Babacığım amcamın oğullarının üçü polis. Onlara bir şey oldu mu? Ben korkmuyorum. Ölürsem ben de şehit olurum. Bundan daha güzel ne olabilir? Neden üzülüyorsun? Sen üzülme. Peygamber efendimiz ile komşu olmak istemez misin?” dedi. Bunun üzerine kendisine, ‘Tamam oğlum o zaman sen kendi kaderini çizdin. Allah yardımcın olsun’ dedim. O gece de patlamayı duyunca çocuğuma ulaşamadık. Hemen İstanbul’a gittik. Şehit haberini aldık. Daha sonra oğlumun sosyal paylaşım hesabında ise konum olarak ‘cennet’ yazdığını öğrendim” dedi.

Nizam Akyüz, Karabük Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim gören şehit oğlunun ikizi Hasan Akyüz’ün de okulu bitirince polis olmaya karar verdiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X