Şehit polis Erol Aktürk son yolculuğuna uğurlandı

Cizre’deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Erol Aktürk, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis Erol Aktürk son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyon sırasında, terör örgütü PKK üyelerince güvenlik güçlerine roketatarla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Erol Aktürk (43), İzmir’de toprağa verildi.

Şehit Aktürk için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin annesi Aliye, eşi Şule, çocukları Rümeysa (17), Tuba (13) ve Mehmet Akif (8) Aktürk ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önüne gelen aile üyeleri göz yaşı dökerek, şehit Aktürk’ün fotoğrafını öptü. 

İl Müftüsü Ramazan Muslu’nun kıldırdığı namazın ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, “şehitler ölmez vatan bölünmez”, “kahrolsun PKK” sloganları eşliğinde cenaze arabasına konuldu.

Şehidin yakınları ve protokol üyelerini cenazeyi selamlaması sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da şehidin oğlu Mehmet Akif ile bir süre ilgilendi. Yıldırım, şehidin kardeşleri Hüseyin ve İsmail Aktürk’e başsağlığı diledi. Bu sırada şehidin bir yakını Bakan Yıldırım’a “biz de ölmeye hazırız” dedi. 

Daha sonra şehit Aktürk’ün cenazesi, Işıkkent Polis Şehitliği’ne götürülerek burada toprağa verildi. 

Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki gün, Şırnak’ın Cizre ilçesinde, dün gece operasyon sırasında terör örgütü PKK üyelerince güvenlik güçlerine roketatarla gerçekleştirilen saldırıda 1 polis şehit edilmiş, 5 polis de yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X