Şehit polis memuru ve kızı için tören

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde İlçe Emniyet Amirliği ve emniyet lojmanlarına PKK’nın düzenlediği tahrip gücü çok yüksek bombalı saldırıda şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi için kentte tören d

Şehit polis memuru ve kızı için tören

Çınar İlçesi’nde dün İlçe Emniyet Amirliği, emniyet lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristler eş zamanlı olarak tahrip gücü çok yüksek bomba yüklü kamyonet, roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 5 vatandaş hayatını kaybetti. 39 kişi yaralandı.

Saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi için bugün cenaze töreni düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Enserioğlu ile Ebubekir Bal, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu müdürleri, polisler ve yakınları katıldı.

Aynı olayda yaralanan ve halen yoğun bakımda tedavisi devam eden şehit polisin eşi İpek Çiftçi törene katılamazken, şehit polisin kardeşleri Yusuf ve Mevlit Çiftçi ile kayınpederi Zarif Sönmez ve kayınvalidesi Kamile Sönmez de katıldı. Tören alanına gelen protokol şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek protokolde yerini aldı. 

Tören, şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi ile kızı Mevlüde İrem Çiftçi’nin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. 4 yaşındaki İrem Çiftçinin katafalka konulan küçük tabutunu gören yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kayınvalidesi, İrem Çiftçi’nin anneannesi Kamile Sönmez, her iki tabute bakarak, “İrem ciğerim, canlarım benim, kuzum yakışmıyor, yakışmıyor sana bebeğim, yanıyorum ciğerim yanıyor. Mehmet’im” diyerek feryat etti.

Şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi’nin doğu görevi kapsamında 2012 yılında Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne tayin olduğu belirtildi. Polis babası Mehmet Şenol Çiftçi ile birlikte şehit düşen kızı Mevlüde İrem Çiftçi’nin cenazesi, okunan duaların ardından katafalktan alındı. Tekbir getirilerek ambulansa konulan cenazeler defnedilmek üzere memleketleri Hatay’a gönderildi. 2 polisin omuzda taşadığı Küçük İrem’in tabutu, şehit babası Mehmet Şenol Çiftçi’nin hemen arkasından ambulansa taşınması sırasında duygusal anlar yaşandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X