Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde adliye sarayında görev yaptığı esnada vurularak şehit düşen polis İdris Büyükdönmez, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Şehidin cenazesi, memleketi Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde toprağa verildi.

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Dün akşam saatlerinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde adliye sarayında görevi sırasında Musa Güler tarafından vurularak şehit edilen polis İdris Büyükdönmez için Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Protokol üyeleri ve şehidin eşi Ayla Büyükdönmez, çocukları Muhammed Ali ve Tuğba’nın yanı sıra ablası Elif Erili’nin katıldığı törenin ardından şehit polisin naaşı memleketi Konya’nın Tuzlukçu ilçesine gönderildi.

Şehidin büyük kızı Tuğçe ise şehir dışında olduğu için törene katılamadı. Şehidin naaşı, Tuzlukçu ilçesinde ikindi namazını müteakip düzenlenecek cenaze töreninin ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek.

 

2014 yılında boşandığı karısıyla arasında icra davası bulunan Musa Güler (37) davayı kaybedince, eski karısı Emine D.’yi evinde av tüfeğiyle yaraladı. Ardından eski eşinin avukatı Özgür Aksoy’a ofisinin önünde 5 el ateş eden şahıs, adliye önünde kendisine müdahale etmek isteyen polis memuru İdris Büyükdönmez’i de vurarak şehit etti.

Kaçtığı adliye içinde kıstırılan zanlı elindeki tüfekle kendini vurarak intihar etti. Avukat Özgür Aksoy da hastanede yaşamını yitirmişti.

Şehit polis memuru toprağa verildi

 

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, görev yaptığı adliye binası girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru İdris Büyükdönmez, Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi.

 

Şehit polisin cenazesi, Bursa Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde düzenlenen törenin ardından, karayoluyla memleketi Konya’nın Tuzlukçu ilçesine getirildi.

 

Şehidin naaşı, Pazar Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Merkez Mezarlığı’na getirildi. Şehit polis memurunun gözyaşı döken eşi Ayla ile oğlu Muhammet, kızları Şerife Tuğçe ve Tuğba Büyükdönmez’in, ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

 

Törene babasının şapkasıyla katılan şehidin kızı Tuğba Büyükdönmez, “Anne ağlama. Babam ölmedi. Babam şehitliği isterdi. Allah herkese şehitlik nasip etmez. Bu onun en büyük idealiydi.” diyerek annesini yatıştırdı.

 

Acı haberi aldıktan sonra dün hastaneye kaldırılan 85 yaşındaki baba Mehmet Ali Büyükdönmez de cenaze törenine katıldı. Sürekli gözyaşı döken baba Büyükdönmez’i Konya Valisi Yakup Canbolat teselli etti.

 

Şehit Büyükdönmez’in cenazesi, Konya İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer’in, ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından, vasiyeti gereği Merkez Mezarlığı’ndaki annesinin yanında defnedildi.

 

Cenaze törenine, şehidin yakınları, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya Valisi Yakup Canbolat, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

 

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, dün akşam saatlerinde bir süre önce boşandığı eşi Emine D. ve avukatı Özgür Aksoy’u av tüfeğiyle yaralayan Musa G, ardından gittiği adliye binasında görevli polis memuru İdris Büyükdönmez’i şehit ettikten sonra yaşamına son vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X