Şehit polise hazin veda

Tunceli’deki çatışmada şehit düşen Murat Savaş Kale, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze, Elazığ ve memleketi Adana’da düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.

Şehit polise hazin veda

Tunceli’de kent merkezindeki polis merkezine terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Kale için Elazığ’da tören düzenlendi. Elazığ Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende, şehit Kale’nin öz geçmişi okundu, dualar edildi, saygı duruşunda bulunuldu. Törene kucağında bir aylık bebeği Yusuf Nihat ile katılan şehidin eşi Belgin Kale, şehidin babası Beşir ve annesi Makbule Kale’yi Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Tunceli Valisi Osman Kaymak teselli etmeye çalıştı.

Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, törende yaptığı konuşmada, yapılan kalleşçe saldırıyı sindirebilmenin mümkün olmadığını söyledi. Bütün insanlığın teröre ve destek verenlere lanet okuması gerektiğine işaret eden Şen, ‘İnsanlık dışı alçakça yapılan saldırıyı düzenleyenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır’ dedi.

YİĞİDİN OĞLU AĞLAMADI

Müftü Peyami Güngör tarafından okunan duaların ardından eşinin naaşının yanına gelen Belgin Kale, bebeğini göstererek, ‘Bakın ağlamadı. Yiğidin oğlu ağlamadı’ diye konuştu. Şehidin babası Kale de tepkisini, ‘Hainlere Allah’ın izniyle fırsat vermeyeceğiz’ sözleriyle dile getirdi. Törenin ardından şehit Kale’nin cenazesi defnedilmek üzere Adana’ya uğurlandı.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek ile meslektaşları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X