Şehit polise son görev

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça, Yusufeli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faru

Şehit polise son görev

Diyarbakır’daki törenin ardından askeri uçakla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen Parça’nın naaşı, buradaki törenin ardından Yusufeli ilçesine getirildi.

Parça için ikindi vakti ilçe meydanında cenaze namazı kılındı. Namaz sırasında şehidin babası Mehmet Parça’nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Kılınan cenaze namazı sonrası Parça’nın naaşı, bir süre polislerin omuzunda taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak Dokumacılar Köyü’ne götürüldü. Parça’nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin babası Mehmet Parça, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Polis memuru Parça, Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur ve Cudi mahallelerinde toplanarak izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale etmeye çalışan zırhlı polis aracına gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda şehit olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X