Şehit polisler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanıyor

İstanbul’daki terör saldırısında şehit düşen polis memurları, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenleriyle son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit polisler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanıyor

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik(28), Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

 

Şehit Özçelik için Başakşehir Şamlar Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anne Mukaddes ile baba İsmet Özçelik ve yakınlarına taziyelerine iletti. 

 

Kurtulmuş: “Biz birlik oldukça bu milletin yolu açıktır”

 

Şehit Özçelik için öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, birlik ve beraberlik içinde olunması halinde bunun hesabının sorulacağını ve dökülen kanların yerde kalmayacağını dile getirdi. 

 

“Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz” ayetini okuyan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

 

“Bundan hiç şüphemiz yok. Erdem kardeşimizin ruhu bugün şu anda aramızda. Böyle mübarek bir günde Cenab-ı Mevla’ya kavuşuyor. Allah onları rahmetiyle bağışlayacak ve inşallah en üstün mükafatları kendi indinde onlara verecektir. Başımız sağolsun. Bu millet nice badireler atlattı. Bunları da atlatacağız. Kimden gelirse gelsin, arkasında kim olursa olsun, hangi hain güçler bunlara destek olursa olsun, hepsinden hesap soracağız, hepsinin burunlarından fitil fitil getirmeyi başaracağız inşallah. Rahmet diliyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi kuvvetlendirmemizi diliyorum. Bu bayrak hiçbir şekilde inmeyecek. Bu ezanlar hiçbir şekilde susmayacak. Bu memlekette, Müslüman bir millet olarak hep beraber kıyamete kadar yaşayacağız, düşmanlarımız ne yaparlarsa yapsın. İnşallah biz birlik oldukça bu milletin yolu açıktır.” 

 

Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in cenazesi, defnedilmek üzere Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı’na götürüldü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehidin babasına telefonla başsağlığı diledi

 

Çevik kuvvet polisi 21 yaşındaki şehit Mustafa Kemal Devrilmez’in naaşı, Yozgat Sarıkaya Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Barbaros İlkokulu bahçesine getirildi. 

 

Burada düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Daha sonra köy mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilen şehidin tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ve fotoğrafı, Bakan Bozdağ tarafından babasına verildi.

 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mezarlıkta Bakan Bekir Bozdağ’ın telefonundan görüştüğü şehidin babası Özbay Devrilmez’e taziyelerini iletti. 

 

Bekar olan şehidin, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduğu ve yaklaşık 1 yıldır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi. 

 

Şehit polis, Soylu’nun katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

 

Terör saldırısında şehit düşen polis memuru Hamit Şahin, Şahin için öğle vakti Güngören Yeşil Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Soylu ve Ağbal, Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra şehidin ailesine başsağlığı diledi. Şehit Şahin’in cenazesi, cenaze namazının ardından Dursunköy Mezarlığında defnedildi.

 

Çavuşoğlu: “Yaptığınız zulmün de hesabını soracağız”

 

Şehit polis memuru Durmuş Öcal’ın Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan naaşı, önce Doğancı Mahallesi’ndeki babaevine getirildi ve helallik istendi. Ardından Öcal’ın cenazesi, resmi tören için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na getirildi.

Meydanda bulunan Ulu Cami’de kılınan öğle namazının ardından düzenlenen törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Durmuş Öcal’ın şehit olarak Hakk’a yürüdüğünü, Öcal’ın ailesinin, önce vatanına milletine sahip çıkan Ispartalılara, sonra da tüm millete emanet olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da yurt dışında yaşayan ve teröristlere destek veren vatandaşlardan da hesap sorularını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, “Vatandaşlıktan çıkarma dahil her türlü tedbiri alacağız. Yurt dışında vatandaşlarımıza yaptığınız zulmün de hesabını soracağız. Bundan sonra adımlarımızı bu şekilde atacağız, millet olarak, devlet olarak.” dedi

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki törenin ardından şehit Öcal’ın naaşı, Isparta Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

 

Ağabeye asker selamı

 

Şehit olan çevik kuvvet polisi Adem Serin’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Gaziantep Asri Mezarlığı’ndaki Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi’ne getirildi. Burada yapılan törene şehidin yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tören sırasında şehidin göreve ilk başladığında kendisine aldığı yunus timlerinin kıyafetini giyen, gözüne de gözlüklerini takan 6 yaşındaki kardeşi Ahmet, tabutun başında asker selamı verdi. Gözyaşlarını tutamayan çocuğu, dayısı Ali Yılmaz teselli etti. Yılmaz, tabutun başına geçerek, “Allah seni peygamberimize komşu etsin yiğidim.” diye ağladı.

 

Şehidin kız kardeşi Emine gözyaşları içinde “Ağabeyimin bugün düğünü. Patlamanın olduğu saatte biz sana kız istiyorduk.” diyerek acısını yanındakilerle paylaştı. 

 

Şehit polis memuru Serin’in naaşı, Gaziantep Müftü Yardımcısı Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazı ve okunan duaların ardından Gaziantep Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi. 

 

Şehit polis Düzgün nişan hazırlığı yapıyordu

 

Konya Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınan Terör saldırısında şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Metin Düzgün’ün Türk bayrağına sarılı naaşı, Musalla Mezarlığı’ndaki namazgaha getirildi. Şehit Düzgün’ün naaşı, binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazın ardından şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Törene katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, taziyelerini iletti.

 

İlk görev yeri olan İstanbul’da 1,5 yıldır görev yaptığı belirtilen Düzgün’ün yaklaşık 2 hafta önce sözlendiği ve nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi.

 

Şehit polisler Sarıkaya ile Çapat Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

 

30 yaşındaki şehit polis memuru Çetin Sarıkaya’nın naaşı, cenaze namazı için Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Sungur Camisi’ne getirildi. 

 

Sarıkaya’nın naaşı, Elmadağ Sungur Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Elmadağ Çamlık Mezarlığı’na defnedildi.

 

Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bekar olan şehit Çetin Sarıkaya, Eylül 2015’ten bu yana İstanbul’da görev yapıyordu.

 

Şehit polis memuru Yakup Çapat (20) için de  Ankara Karşıyaka Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. 

 

Çapat’ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından, tekbirler eşliğinde Karşıyaka Polis Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi. 

 

Şehit polis memuru Çapat’ın, geçen yıl mezun olduğu ve bir yıldır İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yaptığı öğrenildi.

 

Şehit polis Tanrıkulu bir yıl önce göreve başlamıştı

 

Şehit polis memuru Hakan Tanrıkulu’nun (21) naaşı memleketi Sinop’un Durağan ilçesindeki babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi’ne getirildi. 

 

Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu. Baba İzzet Tanrıkulu ise tabuta sarılarak, “Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum” diye gözyaşı döktü. 

 

Şehidin, Tanrıkulu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu ve bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi. 

 

Şehit polis Oğuz, Adana’da son yolculuğuna uğurlandı

 

30 yaşındaki Adem Oğuz’un cenazesi, Merkez Sabancı Camisi’ndeki törenin ardından, konvoyla ilçe merkezine 30 kilometre uzaktaki Kıcak Mahallesi’ne getirildi.

 

Oğuz’un cenaze namazı, aynı mahalleden, 2012’de Cudi Dağı’nda şehit düşen özel harekat polisi Arif Mamış’ın adının verildiği ilkokulun bahçesinde kılındı. Şehidin naaşı, daha sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

 

Evli ve bir çocuk babası şehit Adem Oğuz, 15 Haziran 2013’ten bu yana İstanbul’da görev yapıyordu.

 

Şehit polisler Börklüoğlu ve İke toprağa verildi

 

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 31 yaşındaki polis memuru Yasin İke ile 25 yaşındaki polis memuru Osman Börklüoğlu’nun cenazeleri, baba ocaklarında helallik alınmasının ardından Hunat Camisi’ne getirildi.

 

Törene şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Şehit İke ve Börklüoğlu’nun naaşları, kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Şehit polis Börklüoğlu 2,5 aylık evliydi

 

Bu arada, şehit Börklüoğlu’nun 2,5 ay önce evlendiği eşi Özge Börklüoğlu gözyaşları içerisinde tabuta sarılarak, “Osman, ne olursun kalk, senin yerine ben yatayım. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım.” diye ağıt yaktı.

 

Tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi.

 

Şehit polisler Doğan ve Dikmen son yolculuğuna uğunlandı

 

Şehit polis memurları Okan Doğan (22) ve Hamdi Dikmen’in (28) naaşları, İstanbul’daki işlemlerinin ardından memleketleri Malatya’ya getirildi.

 

Malatya Şehir Mezarlığındaki törene şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bakan Tüfenkci, şehit yakınlarına sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.

 

Şehit Doğan’ın naaşı düzenlenen törenin ardından Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

 

Bekar ve evin tek erkek çocuğu olan Doğan’ın yaklaşık 2 yıldır İstanbul’da görev yaptığı belirtildi.

 

Şehit Dikmen’in cenazesi ise toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Battalgazi ilçesi Alişar Mahallesi’ne mezarlığına gönderildi. Babası Abuzer Dikmen’in 15 yıl önce vefat ettiği, bekar ve koyu Beşiktaş taraftarı olduğu belirtilen şehit Dikmen’in, yaklaşık 3 aydır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.

 

Şehit polis Öztürk 2 hafta sonra sözlenmeyi planlıyordu

 

Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi morgundan alınan 27 yaşındaki polis memuru Mustafa Öztürk’ün Türk bayrağına sarılı naaşı, Rıdvan Paşa Camisi önündeki caddeye getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehidin naaşı, öğlen namazına müteakip Samsun Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yenikışla Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

 

Şehit Mustafa Öztürk’ün Gazi Üniversitesi Elektrik Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğu, atanamayınca 3 yıl önce polis memurluğunu seçtiği öğrenildi.

 

Evlilik hazırlığı yapan şehidin, yaklaşık 2 hafta sonra sözlenmeyi planladığı belirtildi.

 

7 aylık hamile eş törene trafik polisi üniformasıyla katıldı

 

Şehit polis memuru Hüseyin Dalgılıç’ın cenazesinin Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’ne getirilmesinin ardından yakınları, Türk bayrağına sarılı naaşının başında gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını, polis memurları teskin etti.

 

Törene katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. 

 

Şehit Hüseyin Dalgılıç’ın 7 aylık hamile eşi Çiğdem Dalgılıç ise törene trafik polisi üniformasıyla katıldı.

 

Şehit Hüseyin Dalgılıç, Işıkkent Şehitliğinde toprağa verildi.

 

Şehit polis Zengin, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

 

Polis memuru Mehmet Zengin’in Türk bayrağına sarılı tabutu, camideki musalla taşına konuldu. 

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar, AK Parti Ankara milletvekilleri Cemil Çiçek ve Ali Babacan, bazı emniyet ve silahlı kuvvetler mensupları ile vatandaşlar katıldı.

 

Şehit polis Mehmet Zengin’in cenazesi Karşıyaka Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Şehit polis Alan, Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı

 

Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit polis memuru Ahmet Alan (24) için belediye meydanında cenaze töreni düzenlendi. Ahmet Alan’ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

 

Bekar ve ailenin tek çocuğu olan Alan’ın, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde 2 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

 

Şehit polis Ürker Eskişehir’de toprağa verildi

 

Yaklaşık 3 ay önce göreve başladığı öğrenilen 29 yaşındaki şehit polis memuru Uğur Ürker’in Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Reşadiye Camisi’nin bahçesine getirildi. 

 

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Kılınan namazın ardından şehit Ürker’in cenazesi, Kanlıpınar Şehitliğinde toprağa verildi.

 

Şehit polis Akyüz Bursa’da toprağa verildi

 

Şehit polis memuru Hüseyin Akyüz (24) için, Bursa Mihraplı Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehit Hüseyin Akyüz’ün Türk bayrağına sarılı cenazesinin araca bindirilmesinin ardından kalabalık içinde bazı vatandaşlar, Bursaspor, Beşiktaş ve diğer takımların atkılarını boyunlarına takarak birlikte yürüdü.

 

Şehidin cenazesi, Hamitler Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Şehit polis Şahin Kilis’te son yolculuğuna uğurlandı

 

Şehit polis memuru Ali Osman Şahin’in (22) naaşı, Merkez Kayabaşı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, Asri Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

 

Şahin’in 3 yaşındayken babasını trafik kazasında kaybettiği, 1,5 yıl önce mesleğe başladığı, bekar ve 5 kardeş olduğu öğrenildi.

 

Şehit polis Bilgin’in cenazesi Zonguldak’ta toprağa verildi

 

Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan polis memuru Hasan Bilgin’in (26) naaşı, Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Maden Şehitleri Anıtı önüne götürüldü. 

 

Hasan Bilgin’in cenazesi, ilçeye bağlı Saka köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

 

Şehit polis Uylaş, 5 ay önce evlenmişti

 

Şehit polis memuru İlker Uylaş’ın (27) cenazesi, Akasya Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Mezarlık Kompleksi’ne getirildi.

 

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve vatandaşlar katıldı.

 

Şehidin 5 ay önce evlendiği Rümeysa Uylaş, tören sırasında tabuta sarılarak, “Aşkım sen üzülme, ağlamayacağım, buradayım.” dedi.

 

Uylaş’ın naaşı, daha sonra cenaze aracıyla götürüldüğü Antakya Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Şehit polisin 7 ay önce ikiz bebekleri dünyaya geldi

 

Şehit olan polis memuru Emre Horoz’un naaşı, yakınları tarafından Konya Seydişehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Stat Mahallesi’nde oturan dedesinin evine getirildi. Helallik alınmasının ardından Horoz’un naaşı, Hükümet Konağı önündeki Muallimhane Camisi’ne getirildi.

 

Şehidin babası Mustafa Horoz, burada tabuta sarılıp ağlayanlara, “Dik durun ağlamayın, şerefsizleri güldürmeyin. Oğlumu ekibine bıraktığımda hem kendi hem de arkadaşları gülüyordu. Ağlamayın. O da ağlamanızı istemez. Onu da ağlatmayın.” diyerek uyarıda bulundu.

 

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Akyol Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. 

 

Horoz’un 3 yıllık polis memuru olduğu ve 7 ay önce ikiz bebeklerinin dünyaya geldiği öğrenildi.

 

Şehit polis Aksoy Manisa’da toprağa verildi

 

Şehit  polis memuru Ali Aksoy’un Türk bayrağına sarılı naaşı, Manisa’daki Mahalle Camisi’nde İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sarıçalı Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

 

Törene, şehidin ailesi, yakınları ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehit polis  İdil, Van’da toprağa verildi

 

Terör saldırısında şehit olan polis memuru Soner İdil, için Van’ın Tuşba ilçesindeki Yukarı Norşin Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Şehit İdil için kılınan cenaze namazı sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Bakan Arslan ve vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlayarak Türk bayrakları ve tekbirler eşliğinde Akköprü mezarlığına kadar taşıdı. Şehit İdil, burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Şehit polis Çelik, Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı

 

Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan alınan 24 yaşındaki şehit polis memuru Bora Çelik’in cenazesi, Niğde’nin Bor ilçesinde TOKİ Evleri Saltuk Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

 

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda Sokullu Mehmet Paşa Camisi yanında bulunan eski Hükümet Meydanı’na götürüldü. 

 

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Çelik’in naaşı, Bor Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Şehit polis Çiçek, Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı

 

Şehit olan polis memuru Enes Çiçek’in (21) cenazesi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Dergah Camisi’ne getirildi.

 

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazını müteakip Çiçek’in cenazesi, Yeni Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Bekar olan şehit Çiçek’in bir yıldır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.

 

Cenaze törenine şehit yakınlarının yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Polis memuru Yılmaz, Muş’ta son yolculuğuna uğurlandı

 

Şehit olan polis memuru Murat Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş Valiliği önündeki tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu. Burada tekbir getiren vatandaşlar, “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

 

Konuşmanın ardından şehit Yılmaz’ın naaşı, ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda kişi tarafından Zafer Mahallesi’ndeki Çağlayan Camisi’ne omuzlarda taşındı. 

 

Kılınan cenaze namazının ardından İl Müftüsü Alaaddin Bozkurt’un okuduğu dua sonrası şehidin naaşı kortej eşliğinde Taşo Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde defnedildi.

 

Şehit polis Taş, Şanlıurfa’da toprağa verildi

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Mehmet Taş’ın naaşı cenaze aracıyla doğup büyüdüğü Bozova ilçesinin Gerdek Mahallesi’ne getirildi.

 

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından Gerdek Mahallesi Camisi’nde kıldırılan cenaze namazını müteakip şehidin naaşı omuzlarda “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla taşınarak aile kabristanlığında toprağa verildi.

 

Ailenin 7 çocuğundan en küçüğü ve bekar olan Mehmet Taş, 6 ay önce ilk görev yeri olan İstanbul’da mesleğe başlamıştı.

 

“Gözün arkada kalmasın baba…”

 

Terör saldırısında şehit olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ahmet Dokuyucu’nun (39) Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan naaşı, konvoy eşliğinde Dulkadiroğlu ilçesindeki Elmalar Mahallesi’nde bulunan babaevine getirilerek, helallik alındı. 

 

Şehidin 16 yaşındaki oğlu Hakan Dokuyucu da “Baba olmadı baba, ama gözün arkada kalmasın.” sözleriyle acısını dile getirdi.

 

Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şehidin babası Habip ve oğlu Hakan Dokuyucu’ya sarılarak, göz yaşlarını silip teskin etmeye çalıştı.

 

İl Müftü Yardımcısı Davut Polat’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, zabıtaların omuzlarında tekbirler eşliğinde taşındı ve mahalle mezarlığına defnedildi.

 

İstanbul’da 11 yıldır İETT’de şoför olarak çalışan Dokuyucu, evli ve 4 çocuk babasıydı.

 

Çizer İsmail Koç, son yolculuğuna uğurlandı

 

Terör saldırısında hayatını kaybeden çizer İsmail Koç için, Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle Poligon Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İsmail Koç’un hamile olduğu belirtilen eşi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Koç’un cenazesi, daha sonra Habipler Yayla Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

 

Dolmuş şoförü Demiroğlu Diyarbakır’da toprağa verildi

 

Terör saldırısında hayatını kaybeden dolmuş şoförü Velat Demiroğlu’nun (24) cenazesi, dün Soğanlık Merkez Camisi’nde düzenlenen törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçla Çınar’a bağlı Yaprakbaşı köyüne getirildi.

 

Burada kılınan namazın ardından cenaze, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

 

Şehit polis Duyar Konya’da toprağa verilmedi

 

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Oğuzhan Duyar, memleketi Konya’nın Hüyük ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Karayoluyla memleketi Hüyük ilçesine getirilen 20 yaşında şehit olan Duyar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Göçeri Mahallesi’ndeki dedesi Hasan Duyar’ın evinin önünde tekbirlerle karşılandı.

 

Şehit Duyar’ın cenazesi araçtan indirilmeden helallik alındı. Evin önünde bulunan bazı şehit yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Bunun üzerine şehit yakınları, “Ağlamayın, hainleri sevindirmeyeceğiz” diyerek birbirlerine telkinde bulundu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X