Şehit polislere veda

Hastane çıkışındaki silahlı saldırıda şehit olan iki polis, dün Adana’da toprağa verildi. Cenaze törenlerinde hem gözyaşı, hem de tepki vardı.

Şehit polislere veda

Adana’da önceki gece hastane çıkışında motosikletten açılan ateş sonucu şehit düşen polis memurları 39 yaşındaki Süleyman Çakır ile 48 yaşındaki Bircan İlhanlı, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitler için ilk olarak ilk olarak Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Şehit Çakır’ın eşi Nazlı Sultan Çakır (31), ‘Eşim ağlama derdi. Ben ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim’ dedi. Daha sonra şehit İlhanlı’nın eşi Türkan İlhanlı da (42) ağlamayacağını söyledi. Tören alanına gelen Şehit Çakır’ın annesi Meryem ile Şehit İlhanlı’nın annesi Arzu ise gözyaşlarına boğuldu. Törende şehitlerin yakınları Vali Mustafa Büyük’e konuşmasının ardından tepki gösterdi. Şehit yakınları ‘Vali, buzdolabındakilere ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak’ dedi. 

Şehit Süleyman Çakır’ın teyzesi ise ‘Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Adana’daki törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Şehit komiser Süleyman Çakır, Ceyhan ilçesinde, polis memuru Bircan İlhanlı da, Kozan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenlerine protokol, şehit yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X