Şehit polislere veda

Diyarbakır Kayapınar’da önceki gün güvenlik güçlerince terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Sadık Özkan, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde toprağa verildi.

Şehit polislere veda

Şehit Özkan’nın naaşı, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinden alınarak askeri helikopterle Tufanbeyli ilçesi Ortaköy Mahallesi’ne götürüldü. Oğlunun tabutu başına gelen anne Kadriye Özkan’ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Vatandaşların terörü lanetleyen sloganları eşliğinde mahalle meydanına gelen şehit polisin naaşı, İl Müftü Vekili ve Sarıçam Müftüsü Bekir Kaplan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ortaköy Mezarlığı’na defnedildi. Meslektaşları da Özkan için saygı atışı yaptı. 

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

ÇORUM’DA TÖREN

Şehit polis memuru Gökhan Çakıcı ise memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğrulandı. Çakıcı’nın cenazesi uçakla Amasya Merzifon Havalimanı’na, oradan karayoluyla Çorum Dodurga’ya götürüldü. Şehit babası Ergin Çakıcı ve anne Nurgül Çakıcı fenalık geçirdi. Şehidin ağabeyi Ersin Çakıcı (26) cenaze aracına çıkarak kardeşinin tabutuna sarıldı, yanından ayrılmadı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Şehit annesi Nurgül Çakıcı, “Gökhan’ım yavrum beni bırakıp gitme yavrum. Beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum. Sen bana hiç dayanamazdın yavrum” diyerek gözyaşı döktü. Ağabey Ersin Çakıcı,  annesini sakinleştirmeye çalışarak ağlamamasını istedi. Bunun üzerine diğer oğluna sarılan şehit annesi, “Dik duruyorum yavrum. Arkanızdayım. Kalleşçe yaptılar. Kalleşçe olmasa böyle bir şey yapamazlardı. Mertçe gelemezler. Erkekçe yanınıza gelemezler. Erkekçe çıksınlar karşınıza. Ama gelemezler yavrum” diyerek ağladı. Şehidin cenazesini Özel Harekat polislerinin omuzlarında taşıdı, Dodurga İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X