Şehit üsteğmen gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Malatya’da eğitim uçuşu için kalkan iki keşif uçağının çarpışması sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay’ın cenazesi gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Şehit üsteğmen gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gece eğitim uçuşu için kalkan iki keşif uçağının çarpışması sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay (29) için Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehit üsteğmenin babası Nihat Atalay, annesi Kadriye Atalay, eşi Neslihan Atalay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Alkınok, çok sayıda komutan ve şehidin yakınları katıldı. Şehit üsteğmenin babası Nihat Atalay, cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti. Şehit üsteğmenin yakınlarının uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. Üsteğmen Atalay için dualar okunarak helallik alındı.

Şehit üsteğmenin cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazın ardından top arabasına kondu. Üsteğmenin cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne uğurlandı.

Şahit üsteğmenin babası Nihat Atalay, “Kaderi öyleymiş. Genç yaşta gitti. Çok arkadaşı geldi. Sağ olsunlar, çok güzel insanlar. Onları görünce üzüntüm hafifledi biraz. Güzel bir çocuktu. Çocuğum çok güzeldi ama gitti çocuğum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X