Şehit yakınları ve gazilerle vefa buluşması

Yıldırım Belediyesi, ülkenin birlik ve bekası için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ile gazileri bir araya getirdi.

Şehit yakınları ve gazilerle vefa buluşması

Yıldırım Belediyesi, ilçede ikamet eden şehit yakınları ve gazileri Barış Manço Kültür Merkezi’nde ağırladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğindeki programa Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Geçmişten güç alarak geleceğe güçle bakan bir medeniyetin mensubu olduklarını söyleyen Edebali, “Biz güçlü kılan en önemli unsur tarihimizin her döneminde, milletin birliği ve ülkenin bütünlüğü için kendi canlarını hiçe sayan kahramanlar yetiştirebilmiş olmamızdır. İşte bugün burada kahramanlarla ve onların emanetleriyle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Evet sizler çok büyük acılar yaşadınız, ancak her zaman vatan milletin birliğine olan inancınızın, acılarınızdan büyük olduğunu dosta düşmana haykırdınız. Bunun içindir ki şehitlerimizin kutsal emanetlerinin ve gazilerimizin her zaman bizim başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, “Türkiye’de dolaşmadığım yer yok. Ancak ilk defa Yıldırım Belediyesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Masası gördüm” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar ise, “Yıldırım Belediyesi, El Bab’da şehadete yürüyen Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir’in adını açılışı yapılan parka vererek şehidimizin adını ölümsüzleştirdi. Yıldırım’da şehide, emanetine ve gazilere sahip çıkıldığını görmek bizlerin daha güçlü olmamızı sağlıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X