Şehitler için kur’an tilaveti

Yıldırım Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boğan İstanbul Beşiktaş ve Kayseri’deki terör saldırılarında şehit düşenler ve tüm şehitler için ‘Şehitler Tepesi Boş Değil’ isimli Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve mevlid programı düzenledi.

Şehitler için kur’an tilaveti

Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Programın açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Geleneklerimizde, teamüllerimizde şehitlerimizi, ölülerimizi, ahirete intikal eden yakınlarımızı arkalarından hayır ile yad etmek onları Kuran ile anmak vardır. Bu gece de vatan kahramanlarını anmak için bir aradayız. Bizlerin bir arada kardeşçe yaşamasını engellemek amacıyla aynı bilindik senaryolar tekrar oynanmaya başlandı. Bunlara en güzel yanıtı her zamankinden daha fazla birlik ve berberlik içeresinde vermeliyiz. Kahraman güvenlik güçlerimizin orta koyduğu fedakarlıklar, ülkece ihtiyacımız olan huzura katkı sağlayacaktır. Bizlerin de manevi desteği sayesinde ülkemize huzur, barış ve kardeşlik tekrar hakim olacaktır’ ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİTLERİN HESABI SORULACAK’

15 Temmuz’da darbe girişimini vatandaşın tek vücut, tek yürek olarak devlete ve demokrasiye sahip çıktığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Darbe girişimi başarılı olmayınca bu kez sahneye yeniden bölücü terör örgütü çıktı. Son dönemde yaptıkları bu alçakça saldırılarla birlikte hem güvenlik güçlerimizi şehit ettiler hem de sivil vatandaşları katlettiler. Hükümetimiz ve güvenlik güçlerimiz var gücüyle buna engel olmaya çalışıyor. Bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatarak, kardeşliğimizi zedelemeye çalışanların beklentilerini boşa çıkaracağız. Bu yolda kendilerini feda eden şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kendi ailemizin birer ferdi olarak görüyoruz. Onlara olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için hiç bir fedakârlıktan kaçınmıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya birincileri İshak Danış ve Bünyamin topçuoğlu ile mevlüthan Adem Karabey’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan mevlid ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X