Şehitler okullarda isimleriyle yaşıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında, Bursalı şehitlerin isminin verildiği 71 okuldan 14’üne ‘Şehit Köşesi’ oluşturuluyor. Bu kapsamda, Şehit Janda

Şehitler okullarda isimleriyle yaşıyor

Vali İzzettin Küçük, zor günlerde gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitleri saygı ve rahmetle anarak başladığı konuşmasında, “Türk Milleti vefalıdır. Okullarda oluşturulan bu mütevazı köşe, çocuklarımızın, vatan sevgisi ile canları pahasına ülkesine sahip çıkan şehitlerimizin hayatlarını okudukça, bu değerli bilinçle yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Bu yüzden ‘Şehit Köşesi’ çok kıymetlidir” dedi.

Küçük, şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını ifade ederek, “Ne yapsak azdır. Acınız yüreğinizde kordur, biliyoruz, ama şehit ailelerimiz, gazilerimiz her zaman başımızın tacıdır. Evladınız bütün milletin evladı olmuştur” diyerek duygularını dile getirdi.

Bursa’nın, şehitlerini gönüllerde yaşattığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğine inandığını ifade etti. Hakkari Yüksekova’da şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın babası Niyazi Çelikcan da törende duygularını dile getirdi. ‘Bayrak’ şiirinin öğrenciler tarafından okunduğu ve duygusal anların yaşandığı törende, konuşmaların ardından ‘Şehit Köşesi’ dualarla izlenime açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X