Şehitlere gözyaşlarıyla veda

Bitlis’teki terör operasyonunda şehit olan Astsubay Emrah Çelebi, Kağızman’da şehit düşen Uzman Çavuş Tekin Tekin ve Uzman Çavuş Emre Kul ile Şırnak’ta şehit düşen Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı toprağa verildi.

Şehitlere gözyaşlarıyla veda

Bitlis’teki terör operasyonunda araziye döşenen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Astsubay Emrah Çelebi, Ağrı’da son yolculuğuna uğurlandı.

 

Naaşı Türk bayrağına sarılan şehit Astsubay Çelebi için Patnos ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Hz. Ebubekir Camisi’nde tören düzenlendi.

 

Tabuta sarılarak gözyaşı döken şehit Çelebi’nin eşi Sündüz Çelebi ve yakınlarını askeri personel teselli etti.

 

Şehidin 19 aylık çocuğu Miran Çelebi’nin de bulunduğu törende, şehidin eşi Sündüz Çelebi “Eşimi son bir kez daha göreyim.” diyerek ağıt yaktı.

 

Şehit astsubay Çelebi için kılınan cenaze namazı sonrası, Patnos İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk dua okudu.

 

Askeri tören mangası ve vatandaşlar, daha sonra şehidin tabutunu bir süre omuzlarda taşıyıp tekbirler eşliğinde babaevinin önüne getirildi.

 

Helallik alınması sonrası şehit Çelebi’nin naaşı, cenaze aracı ile Sütlü Pınar Mahallesi Mezarlığı’na götürülüp okunan dualarla defnedildi.

 

Bitlis şehidini toprağa verdi

 

Kars’ın Kağızman ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyon kapsamındaki arazi arama tarama faaliyeti sırasında, PKK’lılarca tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Tekin Tekin, Bitlis’te son yolculuğuna uğurlandı.

 

Şehit Tekin Tekin (26) için Tatvan ilçesi Kırkbulak köyü meydanında tören düzenlendi. 

 

Vali Ahmet Çınar, Türk bayraklarıyla donatılan meydanda yaptığı konuşmada, kentte bugün ikinci şehidi uğurladıklarını söyledi. 

Teröristlerin haince toprağa gömdükleri patlayıcılarla güvenlik güçlerinin şehit olduğunu anlatan Çınar, bu durumun acı verdiğini ifade etti. 

 

Şehit Tekin’in naaşı, İl Müftüsü Faysal Geylani’nin cenaze namazını kıldırarak dua etmesinin ardından, köy mezarlığında defnedildi.

 

Şehit Kul son yolculuğuna uğurlandı

 

Kağızman’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Emre Kul, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde defnedildi.

 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kul’un (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, Elbistan Devlet Hastanesi morgundan alınarak Akören Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

 

Burada Kul’un annesi Hatice ve babası Ragıp Kul ile yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

Konvoy eşliğinde Akören Camisi’ne getirilen Kul’un cenazesi, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Şehidin annesi Hatice Kul, burada tabuta sarılarak, “Gül oğlum güllere boyandı, şehit oldu. Bütün dünya duysun, kokusu aynı kundaktaki gibi.” diye ağıt yaktı.

 

Kul’un cenazesi, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Akören Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

[Kars’ın Kağızman ilçesinde, PKK terör örgütüne yönelik operasyonda arazi arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Emre Kul, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde defnedildi.] Kars’ın Kağızman ilçesinde, PKK terör örgütüne yönelik operasyonda arazi arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Emre Kul, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde defnedildi.

 

Şehit Uzman Çavuş Pirnarcı Manisa’da toprağa verildi

 

Şırnak’ta, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı, Manisa’da toprağa verildi. 

 

Şırnak’taki askeri törenin ardından uçakla Manisa’ya getirilen şehidin naaşı, helallik alınmak üzere Saruhanlı ilçesindeki babaevinin bulunduğu Halitpaşa Mahallesi’ne götürüldü. 

 

Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları gözyaşı döktü. Şehidin abisi Ahmet Pirnarcı, kız kardeşleri ve akrabalarından ağlamamalarını istedi. 

 

Şehit Pirnarcı’nın cenazesi, Halitpaşa Merkez Camisi’nde kılınan namazın ardından bir süre askerlerin omuzundan taşındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi. 

 

Cenaze törenine, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer ile diğer ilgililer katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X