Şehitlere hazin veda

Türkiye’yi yasa boğan Mardin Nusaybin’deki patlamada ve Hakkari Yüksekova ile Şırnak’taki çatışmalarda şehit düşen güvenlik görevlileri, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitlere hazin veda

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin Nusaybin’de teröristlerin bir binaya tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 5 asker ve 1 polis, Selen Kışlası’nda düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Şırnak merkez ve Hakkari Yüksekova’daki çatışmalarda şehit düşen 2 güvenlik görevlisi de memleketlerinde defnedildi.

Nusaybin şehitlerinden Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin (25) naaşı bugün askeri kargo uçağıyla götürüldüğü memleketi Giresun Eynelis’te toprağa verildi. Ailenin 3 çocuğundan biri olan ve bekar olduğu öğrenilen Bekir Kelleci’nin 2 yıldır asker olduğu, 2 kardeşinden birinin de Fatsa’da askerlik görevini yaptığı belirtildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şırnak merkezde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Sami Saygı (38) da bugünmemleketi Çorum Uğurludağ’da son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba Bekir Saygı (65) ve anne Fadime Saygı’ya (60) hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. 4 kardeşin en küçüğü olan Saygı’ın göreve 1997 yılında başladığı ve Muş Jandarma Özel Harekat Taburu’nda görev yaparken geçici görevle Şırnak’a gittiği öğrenildi. Evli olan şehit Saygı’nın 5 yaşında bir de oğlu olduğu belirtildi.

Hakkari Yüksekova’da PKK’lı teröristlerde girdiği çatışmada şehit düşen Komiser Yardımcısı Mustafa Sezgin (40) de memleketi Kayseri Tomarza’da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin eşi komiser Bedia Sezgin ve çocukları ile şehidin annesi Elif Sezgin ile yakınları, cami avlusunda gözyaşları döktü.

YARIN 4 ŞEHİRDE ŞEHİT CENAZESİ VAR

Nusaybin şehitlerinden Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı (27) ise bugün Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlanacak. Aslen Sivaslı olan İsrafil Kargı’nın ailesine acı haber bugün ulaştı. Hüseyin ve Ayişe Kargı çifti sinir krizleri geçirdi. Şehit Kargı’nın eşi Gamze Kargı da acı haber üzerine Ankara’dan Elbistan’a gitti.

Şehit polisin, Ankara Gölbaşı’dan geçici görevle 13 Mart’ta Mardin Nusaybin’e gittiği öğrenildi. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya (25) da bugün Balıkesir’de defnedilecek. Şehit astsubayın geçtiğimiz eylül ayında kıyılan nikahla dünya evine girdiği öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat da memleketi Kayseri’de yarın toprağa verilecek. 

TEKNESİNE BİNEMEDİ

Uzman Çavuş Aycan Özdil (22) ise bugün memleketi Çanakkale Ayvacık’ta son yolculuğuna uğurlanacak. Aycan Özdil’in şehit haberi, Balıkesir Edremit’te yaşayan ailesini yasa boğdu.

Özdil’in komşusu Mehmet Demirezen, “Babayiğit bir oğlandı. Daha yeni tekne almıştı. Şu anda teknesine bile binemedi bu çocuk. Kahrolsun bu terör. Bitsin artık, yeter. Yeğenim kadar, çocuğum gibi sevdiğim bir delikanlı. Benim çocuğum yok, onu koydum yerine. Vatan sağ olsun” dedi.

Bekar olan şehit Özdil’in geçen hafta operasyonlarda şehit düşen arkadaşları için sosyal paylaşım sitesinde, “Daha 22 yaşımdayım, çok gencim her şeyi kaldıracak gücümün olduğuna inanıyorum, ama artık bir şehit daha vermeye inanın bünyem kaldırmayacak. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Mardin Komando Taburu” paylaşımında bulunduğu görüldü.

 

ŞEHİDE CEMEVİNDE TÖREN

 

Nusaybin şehitlerinden Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir’in cenazesi Diyarbakır Bismil’e bağlı Türkmenhacı Mahallesi’ndeki cemevinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Mardin’de düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Diyarbakır Bismil’e gönderilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, karayoluyla baba evine ulaştırıldı. Cemevindeki törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Bismil Kaymakamı Tuncay Güle, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapıldığı cemevi ile şehidin baba evinin bulunduğu mahalleye çok sayıda Türk bayrağı asıldı.

Cenaze töreninde çocukları 15 yaşındaki kızı Sevcan, 13 yaşındaki oğlu Yiğitcan ve 2 yaşındaki Hüseyin Mert ile katılan Seval Akdemir, şehit eşini asker selamıyla uğurladı. Sevcan da şehit babasının beresini elinden bırakmadı. Şehidin babası Mehmet Akdemir oğlunun kepini takıp fotoğrafını öperken, annesi Naciye Akdemir de oğlunun şapkasını taktı ve teröre lanet yağdırdı. Şehit asker, cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Türkmenhacı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X