Şehitlere minnet borcu için yollardayız

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılında 6’ncısı düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu”na katılan ve İstanbul’dan Sarıkamış’a gitmek amacıyla bisikletleriyle yola çıkan sporcular, Kars’a ulaştı.

Şehitlere minnet borcu için yollardayız

Ardahan’dan Kars’a olan 90 kilometrelik yolculuklarını yoğun kar yağışı ve soğuk hava altında tamamlayan bisikletçileri, Kars Belediye Başkanlığı önünde Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile belediye başkan yardımcıları Ferit Yenice ve Yakup Yıldız karşıladı.

 

Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi ve kafile başkanı Tuna Akyüz, yaptığı açıklamada, zor bir yolculuk sonucu Kars’a ulaştıklarını belirterek, Sarıkamış şehitlerine minnet borcunu ödemek için yola çıktıklarını anımsattı.

Geçmişini bilemeyen toplumların geleceğini inşa edemeyeceğini ifade eden Akyüz, “Bu sene etkinliğimizin 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. Sarıkamış şehitlerimizi bu yolla anmaya çalışıyoruz. Bisiklet camiası olarak bu ruhla ecdadımıza minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Karaçanta da Akyüz ile bisikletçilere çiçek takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X