Şehitlere veda

Sur’da şehit olan iki asker, dün memleketlerinde toprağa verildi. Cenazelerde her zamanki gibi gözyaşı vardı. Hakkarili şehit Özatak’ın öyküsü ise yürek burktu.

Şehitlere veda

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı dün son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitler için ilk tören Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlendi. Törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Diyarbakır Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı emrine 27 Temmuz 2015’te atanan şehit Özatak’ın, Diyarbakır Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevliyken şehit olan arkadaşları yerine gönüllü görev yapmak için dilekçe verdiği, 28 Ocak’ta da Diyarbakır Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı 2. Bölük Komutanlığında tim komutanı olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Törenin ardından şehit Teğmen Özatak’ın cenazesi memleketi Hakkari’ye, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Biçakcı’nın cenazesi de Trabzon’a gönderildi.

SEN KALK BEN YATAYIM

24 yaşındaki Ünal Biçakcı’nın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında Trabzon’da toprağa verildi. Türk bayrağı açarak ayakta durmakta zorluk çeken Melek Biçakcı’ya sarılan yakınları, evladının acısını yaşayan anneyi teskin etmeye çalıştı. Şehidin kız kardeşleri de gözyaşlarını tutamadı. Kız kardeşi Pınar, toprağa verilen kardeşine, ‘Sen kalk ben yatayım’ diye seslenirken gözyaşlarına boğuldu.

9 kardeşine bakıyordu

Diyarbakır Sur’da şehit olan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Öztak’ın öyküsü yürekleri burktu. Hakkari’de bir korucunun çocuğu olan Şehit Teğmen Özatak, Ankara’da kiralıdığı bir evde 9 kardeşi ile birlikte yaşıyordu. Teğmen normalde Diyarbakır Cezaevinde görevli idi. Ama iki teğmen arkadaşının Sur’da şehit olmasından sonra çok içerlemiş ve dilekçe vererek JÖH’de görev almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X