Şehitlere veda!

Hakkari’de şehit düşen askerler, dün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde gözyaşı ve tepki vardı.

Şehitlere veda!

Türkiye, 8 evladını daha toprağa verdi. Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi (29) ile Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin (30) Ankara’da son yolculuklarına uğurlandı.

Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı. Şehit babası Murat Abikebahşi, ‘Burak Abikebahşi’nin bugün doğum günü. Oğlum cennete gitti, cennete’ dedi. Şehit Astsubay Şahin’in 5 yaşındaki oğlu Metehan da cenaze töreninde yer aldı.

BEN ISITIRIM SENİ

Piyade Uzman Çavuş 30 yaşındaki Muammer Arı’nın cenazesi, Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesi’nde gözyaşlarıyla defnedildi. Şehidin annesi Havva Arı cenazede, ‘Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına’ diye ağıt yaktı. Cenazeye yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Kayseri’de aynı gün ikinci şehit cenazesi vardı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu, memleketi Tomarza ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehit babası Muzamettin Kapucu, törende güçlükle ayakta durabildi. Fenalık geçiren şehidin eşi Tuğba Kapucu’ya sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin 9 yaşındaki kızı Kübra Nur ‘Ben babamı istiyorum’ diyerek gözyaşı döktü.

Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun cenazesi de, memleketi Kayseri’de defnedildi. Törende şehidin annesi Türkan Akarsu, askeri görevlilerin desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Şehidin silah arkadaşları, şehidin kardeşi Hasan Akarsu’ya sarılıp gözyaşı döktü.

GÖZYAŞLARIYLA

Aynı çatışmada şehit olan 26 yaşındaki uzman çavuş Fatih Özdemir, memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı. Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı.

29 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır ise, Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. 2 kardeşi bulunan şehit Astsubay Bakır’ın cenazesinde annesi Lütfiye ve babası Ahmet Bakır gözyaşları dökerken, yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazede fenalaşarak baygınlık geçiren tören mangasındaki bir asker sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

Şehit ateşinin düştüğü bir başka il de Uşak’ta. Şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın cenazesinde eşi Betül, babası Süleyman, annesi Şükrani ve kardeşi Murat Şahan şehidin tabutuna sarıldı, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X