Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak ve Diyarbakır’da terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit olan güvenlik güçleri son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Cizre’de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay, Van’ın Saray ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’taki törenin ardından Van’a getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisi’ne götürüldü.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay’ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü.

Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan ve Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 27 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Hasan Talay’ın cenazesi, memleketi Balıkesir’de toprağa verildi.

Ankara’daki törenin ardından Balıkesir’e gönderilen Talay’ın naaşı, cenaze aracı ile 2. Sakarya Mahallesi Üzüm Sokağı’ndaki baba evine getirildi ve burada helallik alındı. 

Talay’ın naaşı, Zağnos Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla götürüldüğü Balıkesir Asri Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedildi.

Şehit özel harekat polisi Yurt toprağa verildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt, Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı. 

Şırnak’taki törenin ardından askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na getirilen şehidin cenazesini, eşi Rabia, annesi Huriye, babası İsa, çocukları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt, kardeşleri, akrabaları ile Sivas Valisi Alim Barut ve diğer yetkililer karşıladı.

İkindi vakti Ulu Cami’de tören düzenlenmesinin ardından Yurt’un cenazesi, gözyaşları arasında Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde defnedildi.

Şehit Piyade Subaşoğlu Gölcük’te defnedildi

Şırnak’ta terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Arif Subaşoğlu, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde defnedildi.

Cengiz Topel Askeri Havaalanından alınan şehidin cenazesi, İhsaniye Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. 

Şehidin babası Mehmet, annesi Serpil, kardeşleri Emre, Zeynep ve Yiğit ile dedesi Arif Subaşoğlu ve yakınları tören sırasında gözyaşı döktü.

Cenaze töreni sırasında anne Serpil Subaşoğlu, oğlunun tabutunun başından ayrılmadı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak, tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu.

Daha sonra cenaze aracına nakledilen şehidin naaşı, İhsaniye Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Yüzbaşı Yaşar Konya’da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Yüzbaşı Fatih Yaşar, Konya’da defnedildi. Şehit Yaşar’ın (37) Türk bayrağına sarılı tabutu, Seydişehir ilçesi Bostandere Mahallesi’ndeki babaevine, ardından törenin yapılacağı mahalle meydanına getirildi.

Baba Cavit Yaşar, burada oğlunun tabutuna sarıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Bostandere Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Törende, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Şehidi büyüten üvey annesi Zeynep, “Kuzum seni gördüm. İki haftadır ağlıyorum. İçim yanıyor” diyerek gözyaşı döktü.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, Konya milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile binlerce kişi katıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X