Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

Ağrı’da şehit edilen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç ile Şırnak’ta şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça için törenler düzenlendi.

Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde şehit edilen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç için  Erzurum Hava Meydan Komutanlığındatören düzenlendi. 

Yol keserek, araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada  şehit düşen Oruç’un (23) cenazesi, adli tıp kurumundanErzurum Hava Meydan Komutanlığına getirildi. 

Şehidin cenazesi, askeri uçakla Adana’ya gönderildi.

Şehit Salih Hüseyin Parça için Diyarbakır’da tören

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça için Diyarbakır’da tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bayrak törende yaptığı konuşmada, vatan ve görev uğruna bitmiş olan her şeye başlangıç dediklerini, bunun yüce bir duygu olduğunu söyledi.

“Sırada, önde olmak için almışız koltuğumuza kellemizi ve biliriz ki; yalnız ve kimsesiz değiliz. Vardığımız o kutsal kucakta da yola çıktığımız yüce ocakta da” diyen Bayrak, şunları dile getirdi:

“Bu inanç ve kararlılıkla yoldayken de sondayken de kazançlı olduğumuzu biliyoruz. Üzülürüz ve acırız zavallı kahpelere. Yol değil yolunuz. İnsanlığın hiçbir değerinde ve tarihinde yok ve olmayacak değeriniz, esameniz. Buna yiğit felsefesi diyoruz.”

Erzurum’da tören

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça için Erzurum’da tören düzenlendi.

Diyarbakır’daki törenin ardından askeri uçakla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen Parça’nın naaşı, cenaze nakil aracıyla İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Buradaki törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Törende konuşan Bakan Çelik, şehit polisin peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştığını söyledi.

Şehidin annesi, babası ve ablası tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Duaların ardından şehit Parça’nın naaşı, karayoluyla memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesine uğurlandı.

Yusufeli’nde toprağa verildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça, Yusufeli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır’daki törenin ardından askeri uçakla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen Parça’nın naaşı, buradaki törenin ardından Yusufeli ilçesine getirildi.

Parça için ikindi vakti ilçe meydanında cenaze namazı kılındı. Namaz sırasında şehidin babası Mehmet Parça’nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Kılınan cenaze namazı sonrası Parça’nın naaşı, bir süre polislerin omuzunda taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak Dokumacılar Köyü’ne götürüldü. Parça’nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin babası Mehmet Parça, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Artvin Valisi Kemal Cirit,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana’da tören düzenlendi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde şehit edilen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç (23) için Adana’daki Merkez Sabancı Camisi’nde tören düzenlendi.

Tören alanında kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu omuzlara alınarak Asri Mezarlığı götürüldü.

Bu sırada kalabalıktakiler “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı.

Şehidin yakınları, zaman zaman Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Bakan Çelik, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

Şehidin cenazesi Asri Mezarlık’taki Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X