‘Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Sayın Başbakan size tavsiyem şudur: Vatandaşlarımızı emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın.” dedi.

‘Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son bir hafta içinde şehit olan güvenlik görevlilerinin isimlerini okuyarak, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

 

Türk milletinin neşesinin olmadığını ve sevincine gölge düştüğünü savunan Bahçeli, “Nusaybin’e gelesiye kadar, el yapımı patlayıcıları binaların kolon diplerine yerleştiren katiller, şimdi taktik değiştirmişler ve bombaları duvarların içine yerleştirerek sıvayla kapatmışlardır. Son günlerde bu adiliğin, bu alçaklığın bedeli vatan evlatları tarafından ağır şekilde ödenmektedir.” dedi.

 

“HDP’lilerin dokunulmazlık zırhını delelim”

 

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da değinen Bahçeli, “Teröre destek veren, bölücülüğün peşine takılan, suç ve cinayetlerde fiilen payları bulunan PKK’nın Meclis’teki uzantılarıyla ilgili dokunulmazlıkları öncelikli olarak ve acilen kaldıralım. HDP’lilerin dokunulmazlık zırhını delelim, bu millet bunu istiyor.” diye konuştu.

 

Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

 

“Sayın Başbakan size tavsiyem şudur: Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın.”

 

“Gereken ne ise derhal yapmalı, paralelin kökü kurutulmalıdır”

 

Kendilerini kaygılandıran başka bir hususun da devlet içinde yuvalandığı söylenen paralel yapılanmalarla ilgili açıklamalar olduğunu söyleyen Bahçeli, “Paralelciler PKK’yı kollayacaklar, Diyarbakır Bağlar’da gerçekleştiği iddia edildiği üzere, operasyon bilgilerini sızdıracaklar, istihbarat ve güvenlik kaosu yaratacaklar, biz de buna sessiz kalacağız öyle mi? Yok öyle yağma, yok öyle bir dünya. Bunlar kim ya da kimlerse hükümet ibreti alem için isimlerini tek tek, unvanlarını bir bir açıklamalı, bu çürümüşleri, bu kansızları deşifre etmelidir. Ve de gereken her ne ise derhal yapmalı, paralelin kökünü kurutmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X